Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung laat Europese rechtszaken tegen Apple vallen

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2012, 14:01 CategorieApple

Vanmorgen werd bekend dat Samsung haar smartphones en tablets in de VS mag blijven verkopen, ondanks dat er bepaalde patenten van Apple op het gebied van software geschonden worden. Dat is natuurlijk goed nieuws voor Samsung, maar het Koreaanse bedrijf lijkt genoeg te hebben van alle rechtszaken en laat alle Europese zaken tegen Apple met betrekking tot standaardessentiële patenten dan ook vallen. Het gaat hier puur om rechtszaken die verkoopverboden als doel hebben. Samsung blijft wel op zoek naar financiële compensatie.

Wil Samsung weer eerlijk concurreren?

Samsung en Apple zijn in verschillende Europese landen in een hevige strijd verwikkeld, waaronder in Nederland. Toch heeft Samsung besloten veel van deze zaken nu te laten vallen. Volgens Samsung is het allemaal te ver gegaan waardoor de twee bedrijven nu met elkaar concurreren in de rechtbank in plaats van op de markt. Samsung wil zich weer gaan focussen op de consument. In de officiële verklaring geeft Samsung tegenover The Verge aan;

Samsung remains committed to licensing our technologies on fair, reasonable and non-discriminatory terms, and we strongly believe it is better when companies compete fairly in the marketplace, rather than in court. In this spirit, Samsung has decided to withdraw our injunction requests against Apple on the basis of our standard essential patents pending in European courts, in the interest of protecting consumer choice.

Of kon Samsung niet anders?

Er zou echter wel wat meer achter kunnen zitten. Er loopt namelijk een Europees onderzoek naar het misbruik van patenten door Samsung. Het bedrijf heeft verschillende patenten in bezit die vallen onder de zogenaamde FRAND regeling. Deze patenten moeten relatief eenvoudig en op een eerlijke te verkrijgen zijn voor andere bedrijven omdat ze zo algemeen en belangrijk zijn voor de ontwikkeling van producten of technieken. Samsung is dus in een hoek gedreven waar wellicht lastig uit te komen is. Aan de andere kant bestaat er natuurlijk ook een kleine kans dat Apple en Samsung samen de vrede hebben getekend.

Het gaat om rechtszaken in Duitsland, de UK, Frankrijk, Italië en Nederland. Daarbij gaat het alleen om rechtszaken die verkoopverboden als doel hebben. Samsung blijft wel op zoek naar financiële compensatie.

  • Delen:

Reacties

  1. sjeun
    18 december, 2012 om 19:21

    he he worden ze eindelijk verstandig!! heb ook liever dat ze goede producten gaan maken ipv elkaar kapot maken in de rechtzaal.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.