Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung mag tablets en smartphones blijven verkopen in de VS

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2012, 11:15 CategorieApple

Hoewel een Amerikaanse rechter al bepaald heeft dat Samsung een flinke schadevergoeding moet betalen aan Apple voor het schenden van diverse patenten mag de Koreaanse fabrikant haar tablets en smartphones wel gewoon blijven verkopen in de VS. Rechter Lucy Koh bepaalde deze week dat niet voldoende bewezen is dat er verwarringen voor consumenten optreedt.

Apple en Samsung zijn al tijden verwikkeld in een hevige strijd om het schenden van elkaars patenten. In de verschillende zaken, welke overigens ook in andere landen lopen, spelen onder meer de iPad en de Samsung Galaxy Tab 10.1 een hoofdrol. De Amerikaanse rechter bepaalde in augustus dat Samsung wel degelijk patenten geschonden heeft en Apple een schadevergoeding moet betalen, maar een verkoopverbod vindt de rechter niet nodig. Het zou namelijk niet onomstotelijk bewezen zijn dat consumenten de Samsung producten kopen vanwege de elementen die patenten schenden.

Afgelopen oktober bepaalde dezelfde rechter al dat het voorlopige verkoopverbod van de Samsung Galaxy Tab 10.1 opgeheven moest worden omdat Samsung geen designpatenten van Apple zou schenden. De patenten die Samsung wel schendt hebben te maken met diverse softwarefuncties en daarom moet de Koreaanse fabrikant de door Apple geleden schade vergoeden. Overigens is dit ook nog niet definitief aangezien Samsung tegen deze uitspraak in beroep is gegaan.

Via: Nu

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.