Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Snellere Archos 101 XS Turbo tablet gespot in Duitsland

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2012, 13:37 CategorieHardware

Vorig jaar maakte Archos het ons en de consument nogal lastig aangezien er nogal wat verschillende modellen van de G9 serie tablets gelanceerd werden. In eerste instantie bracht de fabrikant alleen de 101 en 80 G9 uit maar daarna werden er ook snellere Turbo varianten gelanceerd. Het lijkt erop dat Archos ditzelfde principe nu doorvoert bij de nieuwe Archos 101 XS serie.

Archos 101 XS Turbo

In de Duitse webwinkel van Amazon is deze week de Archos 101 Turbo XS gespot. Hoewel de tablet niet te koop is of te pre-orderen is, en er ook geen specificaties over de processor genoemd worden, lijkt het toch te gaan om een snellere variant van de reeds gelanceerde Archos 101 XS. Dit model draait op een 1.5GHz Texas Instruments OMAP 4470 dual-core processor en beschikt over 1GB aan werkgeheugen. De Turbo variant zou mogelijk een hoger geklokte processor en wellicht meer werkgeheugen krijgen. Archos heeft zelf nog niks bekendgemaakt over een Turbo versie dus voorlopig houden we het nog even op een gerucht.

De Archos 101 XS is het ‘high-end’ model van de Franse fabrikant voor dit jaar. De tablet beschikt onder meer over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een dual-core processor en het bijpassende Coverboard keyboard dat als standaard en als bescherming gebruikt kan worden. De tablet draait vanuit de winkel op Android 4.0 Ice Cream Sandwich maar Archos heeft eerder deze maand al een update naar Android 4.1 Jelly Bean beschikbaar gesteld.

Review

Benieuwd naar onze ervaringen met de tablet? Lees dan onze uitgebreide Archos 101 XS review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.