Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Stel je vragen en geef antwoorden in onze nieuwe tablets vraagbaak

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2012, 16:31 CategorieTablets Magazine

Een aantal weken geleden gaven we al aan te werken aan een nieuwe functie binnen TabletsMagazine.nl maar konden we nog niet uitgebreid vertellen waar we mee bezig waren. Inmiddels zijn alle puntjes op de i gezet en kunnen we de functie officieel lanceren. Vandaag presenteren we de Tablets Magazine Vraagbaak. Hier kun je terecht met al je vragen over tablets.

Tablets Magazine Vraagbaak

We liepen al een tijdje rond met het idee om bezoekers een eenvoudige mogelijkheid te geven vragen te stellen en elkaar te helpen met een antwoord. De keuze ging tussen een forum en een simpele vraagbaak, maar beiden voldeden helaas niet aan onze behoeften en, naar onze mening, de behoeften van bezoekers. Daarom hebben we heel wat tijd besteed aan het vinden van de ideale oplossing; een geavanceerde vraagbaak met extra functie, een goede structuur en gebruiksgemak.

Combinatie van forum en vraagbaak

De Tablets Magazine Vraagbaak is eigenlijk een combinatie van een forum en een simpele vraagbaak. Je hebt de voordelen van een forum (threads, geavanceerde tekstinvoer, leden) en de voordelen van een vraagbaak (overzicht en gebruiksgemak). Je kunt eenvoudig en snel een vraag stellen en vervolgens ook eenvoudig anderen helpen door antwoorden te geven op hun vragen. Je hebt je eigen profiel met je openstaande vragen, beantwoordde vragen en antwoorden. Zo hou je zelf ook precies bij wat je reeds gedaan hebt. Als je een vraag gesteld hebt kun je daarbij zelf het antwoord kiezen dat het beste antwoord is op jouw vraag.

Functies vraagbaak

Zoals gezegd is onze vraagbaak iets geavanceerder dan de gemiddelde vraagbaak en daarom leggen we hieronder de belangrijkste functies kort uit.

Inloggen

Als je vragen wilt stellen of vragen wilt beantwoorden is het verplicht een profiel aan te maken. Dit kan vrij simpel aan de zijkant van de pagina en je gegevens zullen nooit verstrekt worden aan derden of gebruikt worden voor onze nieuwsbrief. Wanneer je niet ingelogd bent kun je wel door de categorieën bladeren en de vragen en antwoorden lezen. Ook is het mogelijk te zoeken binnen de vraagbaak.

Navigatiebalk

De vraagbaak heeft een eigen navigatiebalk gekregen zoals je kunt zien in onderstaande afbeelding. Via deze balk kun je navigeren naar de belangrijkste functies, maar deze staan ook altijd (wanneer ingelogd) aan de rechterzijde van de vraagbaak.

vraagbaak-balk

1. Vragen
Via deze knop kom je in het overzicht van alle vragen die gesteld zijn. In dit overzicht kun je vervolgens weer filteren op ‘alle vragen’, ‘nieuwe vragen’, ‘onbeantwoorde vragen’, en ‘populaire vragen’.

2. Categorieën
Wanneer je op zoek bent naar vragen over specifieke tablets, accessoire voor bepaalde tablets of specifieke besturingssystemen dan kun je via deze knop zoeken in het overzicht van categorieën.

3. Leden
Via deze knop kom je in een overzicht waarin alle leden van de vraagbaak te zien zijn.

4. Zoeken
Hier kun je zoekwoorden ingeven om te zoeken naar vragen en/of antwoorden.

5. Profiel
Via deze knop kom je terecht in je eigen profiel. Hier krijg je een overzicht van al je gestelde vragen en gegeven antwoorden, en kun je jouw profiel bewerken. Ook kun je hier je abonnementen op vragen verwijderen. Abonnementen zijn e-mail berichten wanneer er een antwoord op een vraag komt waarop jij geabonneerd bent.

6. Live notificaties
Wanneer er namelijk op een van je vragen geantwoord wordt of er een reactie op een van jouw antwoorden is dan wordt deze knop rood met het aantal notificaties als cijfer. Deze notificaties verschijnen direct wanneer je aangemeld bent bij de vraagbaak of verschijnen zodra je weer inlogt. Via deze knop kun je ook direct in een overzicht van alle recente notificaties komen.

7. Uitloggen
Deze knop spreekt voor zich; hiermee kun je uitloggen.

8. Stel een vraag
Het belangrijkste is natuurlijk de mogelijkheid om een vraag te stellen. Via deze groene knop kom je in een editor waar je jouw vraag kunt stellen. Om een vraag te kunnen stellen moet je een categorie selecteren, een titel (de vraag in het kort) opgeven en natuurlijk de uitgebreide inhoud van je vraag opgeven. Ook kun je een referentielink toevoegen, bijvoorbeeld een link naar een van de artikelen op TabletsMagazine.nl

Antwoorden geven en antwoorden accepteren

Het hele idee van deze vraagbaak is natuurlijk dat we elkaar gaan helpen middels het geven van antwoorden op vragen. Je kunt eenvoudig een antwoord geven op een vraag door in te loggen, naar de vraag te navigeren en onder de vraag jouw antwoord op te geven. Daarbij is het mogelijk om andere antwoorden een stem (+1) te geven wanneer je ze goed vindt. Wanneer je een antwoord geeft kun je ook weer een referentielink toevoegen. Zodra er een antwoord gegeven is waar je als vraagsteller tevreden mee bent dan kun je dit antwoord accepteren en de vraag als ‘beantwoord’ markeren.

Reageren

Je kunt een antwoord op een vraag geven maar je kunt ook reageren op een antwoord. Dit is niet hetzelfde als een antwoord geven, dit is puur een reactie op het antwoord van een ander.

Stel je vragen en geef antwoorden

Het is nogal een uitgebreide uitleg van de nieuwe vraagbaak geworden, maar als je er eenmaal mee aan de slag gaat kom je er vanzelf wel uit. Mocht je vragen hebben over de werking van de vraagbaak of suggesties hebben, stel ze onder dit artikel of natuurlijk in de vraagbaak. Ga vooral direct aan de slag; stel je vragen en help anderen met een antwoord.

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. Ronnie
  16 december, 2012 om 17:23

  Mooie nieuwe feature Tablets Magazine.

 2. Kasper
  17 december, 2012 om 9:19

  Super! Zo krijg je een meer blijvende community, kan je voor nog meer redenen en informatie hier terecht, en weet je wat er speelt onder het publiek. :)

 3. T.A Blet
  29 december, 2012 om 11:11

  Na alle stappen te hebben doorlopen, krijg ik een “ongeldig teken” fout bij Inloggen.
  Ik heb geregistreerd met T.A Blet.
  Kan de punt in mijn gebruikersnaam hier debet aan zijn?
  Tijdens het registratieproces kreeg ik hier geen enkele melding over.
  Ook verificatie-email geeft mijn geregistreerde naam en wachtwoord correct weer.
  Wachtwoord bestaat uit getallen en letters, geen vreemde tekens.
  Toch lukt het mij niet in te loggen op de vraagbaak.

  • Sam Rijver
   29 december, 2012 om 12:08

   Bedankt voor je reactie. Ik denk dat je tegen iets van een bug bent aangelopen, ik heb alleen even geen tijd om het uit te zoeken. Ik heb nu even je gebruikersnaam veranderd naar TA Blet en hoop dat je op die manier (met je eigen ww) kan inloggen. Laat me weten of dat werkt anders zoek ik nog een oplossing voor je.

   • T.A Blet
    29 december, 2012 om 12:57

    Het is mij een keer gelukt om met de punt in te loggen na verschillende keren de foutmelding te hebben gekregen.
    Ik weet niet of je toen bezig was met een oplossing te zoeken.
    Nu kom ik helemaal niet meer in de vraagbaak, php permission denied error.
    Wellicht ben je aan het editten geweest.

 4. T.A Blet
  29 december, 2012 om 13:00

  Sorry, het wasdeze error, formattedtext.php on line 185

 5. T.A Blet
  04 januari, 2013 om 9:20

  Wanneer ik inlog op de vraagbaak, ben ik ook ingelogd.
  Wil ik echter mijn profiel veranderen of bekijken en ik klik op Mijn Profiel, krijg ik de melding dat ik eerst moet inloggen.
  Dat doe ik vervolgens dan nog een keer.
  Dan kom ik op een pagina uit met alleen een Uitloggen knop erop.
  In Mijn Profiel geraak ik nooit.

  T.a.v Sam, laatst kreeg ik per email een directe link naar het profiel veranderen en dat lukte wel.

  Ben ik de enige met dit euvel?

  • Martijn Chel
   04 januari, 2013 om 10:20

   Ja, ik zie het nu ook. Daar gaat iets fout. Om nu bij je profiel te komen (en bij andere opties) kun je het beste de knoppen in de zwarte balk even gebruiken.
   Thanks voor het er op wijzen!

  • Martijn Chel
   04 januari, 2013 om 10:51

   Check het nog eens (even cache verwijderen), het zou moeten werken nu.

 6. Paolo
  03 november, 2013 om 19:50

  heb zojuist windows 8 op mn pc maar waar in de hell vindt ik mn spelletjes terug??/ ik kom er geen wijs uit
  alvast bedankt voor reacties

  • Martijn Chel
   05 november, 2013 om 16:33

   Die vindt je waarschijnlijk terug in de desktop-interface, via de verkenner.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.