Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Test wijst uit dat de iPad 4 en iPad mini de beste accuduur hebben

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2012, 11:37 CategorieAndroid

Een van de belangrijkste eigenschappen van een tablet is de mobiliteit waardoor je overal en altijd met het apparaat aan de slag kunt. Om mobiel te zijn is de accuduur van groot belang aangezien je een tablet niet te vaak aan de lader kunt en wilt hangen. Uit een recent onderzoek blijkt dat de Apple iPad 4 en iPad mini de beste keuze zijn voor een lange accuduur.

De Engelse website Which? heeft een groot aantal tablets naast elkaar gezet en ze vergeleken qua accuduur. In de test werden de tablets allemaal ingesteld op een helderheid van 200 nits zodat elke tablet onder dezelfde omstandigheden functioneerde. Daarnaast heeft men alleen gekeken naar het surfen op het internet via een Wifi-verbinding en de tablets onderverdeeld in een groep van 7 inch modellen en een groep van 10 inch modellen.

Accuduur 7 inch tablets

Bij de 7 inch tablets is de iPad mini de absolute nummer één met een accuduur van 783 minuten. Op grote afstand volgt de Amazon Kindle Fire HD met 591 minuten, gevolgd door de Google Nexus 7 met 550 minuten.

Accuduur 10 inch tablets

Bij de 10 inch tablets zien we ook Apple weer bovenaan staan. De iPad 4 gaat 811 minuten mee op een volle batterij en laat de concurrentie ver achter zich. Op plek twee vinden we ook de iPad 2 nog met 590 minuten. Op de derde plaats staat de eerste Android tablets, de Sony Xperia Tablet S met 532 minuten aan surf-plezier. Microsoft’s Surface tablet houdt het ruim 500 minuten uit op een volle batterij.

Hoewel we zelf met sommige modellen wat andere ervaringen hebben en ook tablets met een lange batterijduur getest hebben die niet in deze test voorkomen mag het duidelijk zijn dat je voor een lange batterijduur het beste voor een iPad kunt kiezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.