Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba: Android 4.2 Jelly Bean mogelijk alleen voor de AT300SE

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2012, 19:26 CategorieAndroid

Hoewel nog maar een heel klein deel van de Android tablets beschikt over het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem heeft Google onlangs alweer een nieuwe Android versie gepresenteerd. Android 4.2 Jelly Bean is reeds beschikbaar voor de Google Nexus 7 en Google Nexus 10 tablets maar wat andere fabrikanten doen is grotendeels nog onduidelijk.

Android 4.2 voor de AT300SE

Vorige maand liet een medewerker van de klantenservice van ASUS weten dat de fabrikant werkt aan een Android 4.2 Jelly Bean update voor de nieuwste Transformer tablets maar verder hebben we nog maar weinig van fabrikanten gehoord. Ook Toshiba komt nu met een statement over de update waar helaas nog wel wat ruimte voor verandering inzit. Toshiba laat namelijk vandaag aan ons weten dat de onlangs geïntroduceerde AT300SE tablet, standaard uitgerust met Android 4.1 Jelly Bean, zeker een update naar Android 4.2 zal krijgen.

Overige modellen

Over de andere tablets in het assortiment van Toshiba is nog wat onduidelijkheid. De fabrikant kijkt momenteel nog naar de mogelijkheden om de eerder dit jaar gelanceerde AT300 tablet te voorzien van een update maar de overige modellen krijgen naar alle waarschijnlijkheid geen update naar de nieuwste Android versie. De reden hiervoor is volgens Toshiba dat de hardware vereisten voor Android 4.2 tamelijk hoog zijn.

De Toshiba AT300SE moet deze maand nog in Nederland verschijnen voor een prijs van 349 euro.

 • Delen:
Toshiba AT300SE
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. cor mol
  19 december, 2012 om 22:32

  De reden hiervoor is volgens Toshiba dat de hardware vereisten voor Android 4.2 tamelijk hoog zijn.

  Laat Toshiba nu gewoon zeggen dat ze er het geld niet voor over hebben. Kennelijk onvoldoende installed base. De AT300SE is gewoon een poor men’s versie van de AT300 met bijna dezelfde hardware zodat Android 4.2 er net zo “goed” opdraait. Wie kennis neemt van de UK forum site kan zien dat Toshiba ook al geen resources heeft om dat forum van informatie te voorzien of dat forum te moderaten. Pure antireclame voor een overigens goed product.

  • Martijn Chel
   19 december, 2012 om 22:59

   Dat zal er gedeeltelijk mee te maken hebben, maar zoals hierboven omschreven krijgt de AT300 de update waarschijnlijk ook want dat is grotendeels dezelfde hardware.

One Trackback

 1. By Toshiba unveils Jelly Bean-powered Excite 10 SE tablet + more Toshiba Android news... - Android News Net on 10 december, 2012 at 03:14

  […] Toshiba: Android 4.2 Jelly Bean mogelijk alleen voor de AT300SE Hoewel nog maar een heel klein deel van de Android tablets beschikt over het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem heeft Google onlangs alweer een nieuwe Android versie gepresenteerd. Android 4.2 Jelly Bean is reeds beschikbaar voor de … Read more on Tablets Magazine […]

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.