Verkoopcijfers Fujitsu vallen tegen, Windows 8 is de schuldige

30 december 2012 1 Minuut 3 Reacties
Fujitsu-LifeBook-T732

Windows 8 wordt sinds de lancering al bekritiseerd door zowel fabrikanten en analisten als consumenten. Ook Fujitsu heeft deze week laten weten dat het gebrek aan interesse in nieuwe besturingssysteem van Microsoft schuldig is aan de tegenvallende verkoopcijfers van de fabrikant.

Tegenover Bloomberg laat Fujitsu president Masami Yamamoto weten dat de interesse voor Windows 8 zeer zwak is en dat dit samen met de economische situatie zorgt voor niet behaalde doelstellingen. Op dit moment, twee maanden na de lancering van Windows 8, zou het nieuwe besturingssysteem een marktaandeel van nog maar 1,6 procent hebben. Ter vergelijking; Windows 7 had twee maanden na de lancering aan marktaandeel van 6,2 procent. Daarbij wordt er op korte termijn geen grote groei verwacht.

Microsoft zelf heeft nog steeds geen officiële cijfers bekendgemaakt maar er verschijnen steeds meer tekenen dat het Microsoft en de hardware partners nog niet voor de wind gaat. Er worden hiervoor verschillende redenen aangedragen, waaronder het minimale aanbod van Windows applicaties, de verwarrende versies van het besturingssysteem en de matige beschikbaarheid van Windows 8 en Windows RT tablets.

In onze tablet database vind je een overzicht van alle reeds gelanceerde Windows 8 tablets en Windows RT tablets.

Reacties (3)