Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verkoopcijfers Fujitsu vallen tegen, Windows 8 is de schuldige

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2012, 12:56 CategorieHardware

Windows 8 wordt sinds de lancering al bekritiseerd door zowel fabrikanten en analisten als consumenten. Ook Fujitsu heeft deze week laten weten dat het gebrek aan interesse in nieuwe besturingssysteem van Microsoft schuldig is aan de tegenvallende verkoopcijfers van de fabrikant.

Tegenover Bloomberg laat Fujitsu president Masami Yamamoto weten dat de interesse voor Windows 8 zeer zwak is en dat dit samen met de economische situatie zorgt voor niet behaalde doelstellingen. Op dit moment, twee maanden na de lancering van Windows 8, zou het nieuwe besturingssysteem een marktaandeel van nog maar 1,6 procent hebben. Ter vergelijking; Windows 7 had twee maanden na de lancering aan marktaandeel van 6,2 procent. Daarbij wordt er op korte termijn geen grote groei verwacht.

Microsoft zelf heeft nog steeds geen officiële cijfers bekendgemaakt maar er verschijnen steeds meer tekenen dat het Microsoft en de hardware partners nog niet voor de wind gaat. Er worden hiervoor verschillende redenen aangedragen, waaronder het minimale aanbod van Windows applicaties, de verwarrende versies van het besturingssysteem en de matige beschikbaarheid van Windows 8 en Windows RT tablets.

In onze tablet database vind je een overzicht van alle reeds gelanceerde Windows 8 tablets en Windows RT tablets.

 • Delen:

Reacties

 1. Kasper
  30 december, 2012 om 22:30

  Gewoon triest dat al die fabrikanten windows 8 de schuld geven. Ze kunnen nog steeds apparaten verkopen met windows 7, Linux of iets anders. Het ging de hele tijd al minder, o.a. door de crisis. Om dan maar het eigen hachje te redden en de aandeelhouders tevreden te houden ga je windows 8 de schuld geven. Ja hoor…

 2. sjeun
  31 december, 2012 om 11:22

  laten ze die ultrabooks nu maar eerst eens goedkoper maken zeg. 1600 euro voor een i7 lenovo yoga bijvoorbeeld.
  met W8 is niets mis en er komen vanzelf meer Apps.

 3. Johnny
  02 januari, 2013 om 8:29

  Zou het ook zo kunnen zijn dat de tablet of convertible een heel populair hebbedingetje is en dat de fabrikanten de prijs van zo’n apparaatje kunstmatig HEEL ERG HOOG houden!!!

  Als de prijs wat zou zakken dan nemen de verkoopcijfers wel weer toe!

  Een slordige duizend euro voor zoiets is gewoon belachelijk veel geld!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.