Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verkopen e-readers dalen door toedoen van tablets

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2012, 12:22 CategorieHardware

Het aantal verkochte e-readers bleef tot en met vorig jaar alsmaar groeien maar in 2012 is voor het eerst een daling ingezet. In 2011 werden er in totaal ruim 23 miljoen e-readers verkocht maar dit jaar ligt dit aantal nog maar op 15 miljoen. De reden hiervoor zou de komst zijn van goedkopere en compacte tablets die ook geschikt zijn voor het lezen van boeken.

Daling verkopen e-readers

In 2008 werden er nog 1 miljoen exemplaren verkocht en in 2010 was dit al 10.1 miljoen stuks. 2011 was het beste jaar tot nu toe voor e-readers met meer dan 23 miljoen verkochte apparaten. Het afgelopen jaar zijn de e-reader verkopen gedaald met 36 procent en volgens onderzoeksbureau iSuppli zal het aantal verkochte e-readers de komende jaren blijven dalen. In 2013 gaan er volgens iSuppli 11 miljoen e-readers over de toonbanken en binnen vier jaar zal dit aantal op 7 miljoen stuks liggen.

Goedkopere tablets voor het lezen van boeken

Volgens iSuppli is de tablet schuldig aan de dalende interesse in e-readers. Er komen namelijk steeds meer goedkope en kleine tablets op de markt die door betere displaytechnieken, een ideaal formaat en een laag gewicht prima bruikbaar zijn voor het lezen van digitale boeken. Daarbij biedt een tablet veel meer extra’s zoals browsen, games spelen en e-mailen.

Het is nu aan de fabrikanten van e-readers om de producten weer interessant te maken. Zo voegen verschillende fabrikanten al meerdere functies, bijvoorbeeld een browser, aan e-readers toe en proberen andere fabrikanten in te zetten op flink lagere prijzen. Het Duitse bedrijf Txtr komt volgend jaar zelfs met een e-reader die nog geen 10 euro moet kosten.

Lees ook ons artikelen over de drie beste tablets voor het lezen van boeken en de verschillen tussen een tablet en een e-reader.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.