Waar klagen gebruikers van een iPad mini en Google Nexus 7 over?

19 december 2012 2 Minuten 5 Reacties
iPad-mini-nexus-7-2

Twee tablets die we de afgelopen maanden veelvuldig voorbij hebben zien komen zijn de Google Nexus 7 en de iPad mini. Beide tablets zijn zeer populair en dan ook nauwelijks aan te slepen. Maar, dat ze populair zijn betekent niet dat gebruikers helemaal geen klachten hebben. Een recent onderzoek wijst uit dat gebruikers van deze tablets niet overal tevreden mee zijn.

De website FixYa, een plaats waar consumenten oplossingen voor hun problemen met allerhande producten kunnen vinden, heeft gekeken naar de vragen en problemen die leden (30 miljoen) met een iPad mini of Google Nexus 7 op de website geplaatst hebben en daaruit een aantal conclusies getrokken.

Apple iPad mini

Wat opvalt is dat gebruikers van een iPad mini niet zozeer klagen over problemen of bugs maar meer over wat de tablet niet biedt. Zo is de 4:3 beeldverhouding, volgens sommigen juist een van de grote voordelen van de iPad, een klacht. Dit formaat is bijvoorbeeld niet ideaal voor het kijken van films die vaak in een 16:9 of 16:10 formaat weergegeven worden. Daarnaast worden het ‘lage’ resolutie display en het gebrek aan opslagruimte door veel mensen genoemd. Er is wel één probleem dat relatief veel mensen aangeven te hebben. Zo zou de achterzijde van de tablet erg gevoelig zijn voor krassen en sommige iPad mini’s zouden zelfs al bekrast in de doos zitten. Over het algemeen zijn bezitters van een iPad mini redelijk tevreden en worden bovenstaande punten niet als dealbreakers gezien.

Lees waar wij over klagen in onze review van de Apple iPad mini.

Google Nexus 7

Gebruikers van de Google Nexus 7 hebben volgens het onderzoek meer last van specifieke problemen, vooral wanneer het aankomt op software updates. Een van de grote voordelen van de Nexus 7 is dat je snel de beschikking hebt over nieuwe Android versies maar het update-proces verloopt niet voor iedereen even vloeiend. Zo zouden veel mensen na de update naar Android 4.2 Jelly Bean last hebben van problemen met multitasking, prestaties, willekeurige reboots en trage reactietijden. Ook zijn er opvallend veel klachten over het displat, met name over dode pixels, slechte touch verwerking en backlight bleeding. Andere klachten gaan over de beperkte hoeveelheid opslaggeheugen en de kwaliteit van de ingebouwde microfoon.

Voor mensen die problemen ondervinden geeft de website een aantal oplossingen. Zo is het mogelijk een ‘Recovery’ uit te voeren door de Nexus 7 uit te zetten en vervolgens de ‘volume down’ en aan/uit knop ingedrukt te houden. Selecteer vervolgens ‘Recovery’ en houd de aan/uit knop en de ‘volume up’ knop ingedrukt. Selecteer ‘clear tablet cache’ en de problemen zouden minder prominent aanwezig moeten zijn.

Lees waar wij over klagen in onze review van de Google Nexus 7.

Reacties (5)