Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Waar klagen gebruikers van een iPad mini en Google Nexus 7 over?

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2012, 16:30 CategorieAndroid

Twee tablets die we de afgelopen maanden veelvuldig voorbij hebben zien komen zijn de Google Nexus 7 en de iPad mini. Beide tablets zijn zeer populair en dan ook nauwelijks aan te slepen. Maar, dat ze populair zijn betekent niet dat gebruikers helemaal geen klachten hebben. Een recent onderzoek wijst uit dat gebruikers van deze tablets niet overal tevreden mee zijn.

De website FixYa, een plaats waar consumenten oplossingen voor hun problemen met allerhande producten kunnen vinden, heeft gekeken naar de vragen en problemen die leden (30 miljoen) met een iPad mini of Google Nexus 7 op de website geplaatst hebben en daaruit een aantal conclusies getrokken.

Apple iPad mini

Wat opvalt is dat gebruikers van een iPad mini niet zozeer klagen over problemen of bugs maar meer over wat de tablet niet biedt. Zo is de 4:3 beeldverhouding, volgens sommigen juist een van de grote voordelen van de iPad, een klacht. Dit formaat is bijvoorbeeld niet ideaal voor het kijken van films die vaak in een 16:9 of 16:10 formaat weergegeven worden. Daarnaast worden het ‘lage’ resolutie display en het gebrek aan opslagruimte door veel mensen genoemd. Er is wel één probleem dat relatief veel mensen aangeven te hebben. Zo zou de achterzijde van de tablet erg gevoelig zijn voor krassen en sommige iPad mini’s zouden zelfs al bekrast in de doos zitten. Over het algemeen zijn bezitters van een iPad mini redelijk tevreden en worden bovenstaande punten niet als dealbreakers gezien.

Lees waar wij over klagen in onze review van de Apple iPad mini.

Google Nexus 7

Gebruikers van de Google Nexus 7 hebben volgens het onderzoek meer last van specifieke problemen, vooral wanneer het aankomt op software updates. Een van de grote voordelen van de Nexus 7 is dat je snel de beschikking hebt over nieuwe Android versies maar het update-proces verloopt niet voor iedereen even vloeiend. Zo zouden veel mensen na de update naar Android 4.2 Jelly Bean last hebben van problemen met multitasking, prestaties, willekeurige reboots en trage reactietijden. Ook zijn er opvallend veel klachten over het displat, met name over dode pixels, slechte touch verwerking en backlight bleeding. Andere klachten gaan over de beperkte hoeveelheid opslaggeheugen en de kwaliteit van de ingebouwde microfoon.

Voor mensen die problemen ondervinden geeft de website een aantal oplossingen. Zo is het mogelijk een ‘Recovery’ uit te voeren door de Nexus 7 uit te zetten en vervolgens de ‘volume down’ en aan/uit knop ingedrukt te houden. Selecteer vervolgens ‘Recovery’ en houd de aan/uit knop en de ‘volume up’ knop ingedrukt. Selecteer ‘clear tablet cache’ en de problemen zouden minder prominent aanwezig moeten zijn.

 Lees waar wij over klagen in onze review van de Google Nexus 7.

 

 • Delen:

Reacties

 1. peter
  19 december, 2012 om 18:25

  Hier in huis hebben we 3 stuks Nexus 7 (32 GB), en geen problemen. Aan sommige dingen kun je niets aan doen, maar als je niet tevreden bent over de opslag, of over de beeldverhouding, dan denk ik dat je voor je aankoop het een en ander niet goed hebt bekeken.

  • Martijn Chel
   19 december, 2012 om 19:15

   Helemaal mee eens hoor, maar mensen hebben altijd wat te klagen :) Daarbij gebeurt het maar al te vaak dat er iets gekocht wordt zonder goed te weten wat je koopt.

 2. anl
  19 december, 2012 om 18:38

  inderdaad….iedereen die een klein beetje verstand heeft die kon overal lezen dat er geen uitbreiding voor het geheugen mogelijk is….dus dat kan nooit een klacht zijn !! DAT WIST JE !!! Ikzelf ga de 32Gb kopen…JUIST vanwege het feit dat ik ruim in geheugen wil zitten :-) Verder toffe tablet hoor vooral de resolutie en quad-core vind ik helemaal gaaf …. succes ermee allmeaal !! Geen Apple voor mij

 3. Nico
  19 december, 2012 om 20:23

  Veel ipad mini kopers zijn gelokt door de lagere prijs tov een normale ipad. Helaas is er op een “klein scherm” een andere manier van gebruiken nodig dan op een groot scherm.
  Dan vallen dus zwarte randen op en blijft de overgebleven ruimte wel erg klein. Verkeerde keuze dus maar ja men wil nu eenmaal een ipad.

  Zoals hierboven vermeld is geheugenruimte een erg grote aankoopfout.

 4. Daniel
  22 december, 2012 om 15:37

  Kan geen wifi verbinding maken met ipad mini??? heel raar.
  Net aangeschaft. Iemand enig idee waarom?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.