Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 tablets vertraagd door problemen met Intel Clover Trail chip

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2012, 12:12 CategorieHardware

Hoewel het aanbod van Windows 8 tablets gelukkig snel lijkt toe te nemen valt het op dat veel tablets vertraagd zijn. Modellen van onder meer HP, Dell en Lenovo hadden in oktober al op de markt moeten verschijnen maar lijken nu begin volgend jaar hun debuut pas te maken. De reden hiervoor zou te vinden zijn in de drivers voor de Intel Clover Trail processor.

Windows 8 Clover Trail tablets

De Clover Trail processor van Intel is de eerste keuze voor veel fabrikanten van Windows 8 tablets, puur omdat de processor relatief energiezuinig is zonder teveel in te leveren qua prestaties. Toch lijkt de implementatie van de chip niet helemaal soepel te gaan. Fabrikanten zouden volgens InformationWeek moeite hebben met geschikte drivers voor de processor.

Veel tablets, hybride tablets en convertible tablets zouden hierdoor de beoogde lanceerdatum niet hebben kunnen halen. Zo hebben we lang moeten wachten op de introductie van de ASUS Vivo Tab, is de Acer Iconia Tab W510 nog steeds nauwelijks uit voorraad te koop en worden de Lenovo ThinkPad Tablet 2, HP Envy x2 en Dell Latitude 10 pas begin volgend jaar geleverd.

Windows 8 tablets met Intel Core chip

De Windows 8 tablets die wel reeds te koop zijn maken veelal gebruik van de Intel Core processor die krachtiger is maar meer energie verbruikt. Zo kunnen we al naar de winkel voor onder meer de Dell XPS 12, de Samsung Smart PC Pro en de Acer Iconia Tab W700.

In onze tablet database vind je een compleet overzicht van alle reeds gelanceerde Windows 8 tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.