Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube app voor grotere Android tablets krijgt nieuw uiterlijk

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2012, 11:12 CategorieAndroid

Vorige week bracht Google een update uit voor de YouTube applicatie voor het iOS besturingssysteem en vandaag is Android aan de beurt. De internetgigant heeft de YouTube applicatie voor grotere Android tablets, tablets van 10 inch en groter, verder geoptimaliseerd en verbeterd. De belangrijkste wijzigingen zijn terug te vinden in het uiterlijk van de applicatie.

YouTube voor 10 inch tablets

De YouTube applicatie voor Android heeft een fris nieuw uiterlijk gekregen met een modernere look en feel. Zo is de witruimte in de lay-out een stuk groter waardoor het overzicht beter is en je hebt in het nieuwe design op de homepage toegang tot een balk aan de linkerzijde van het scherm waarmee je kunt navigeren naar onder andere kanalen waarop je geabonneerd bent en categorieën met interessante video’s. De aandacht gaat binnen het nieuwe design lijkt echter deels verschoven naar het promoten van YouTube kanalen zodat meer mensen zich hiervoor aanmelden.

YouTube wil het in de nieuwe applicatie eenvoudiger maken om snel content te vinden die bij jouw voorkeuren past en daarom zijn suggesties vanaf nu overzichtelijk in categorieën terug te vinden. Op deze manier moet je sneller bij interessante video’s terecht komen en dus meer tijd in de YouTube applicatie besteden. Aan de bovenzijde van het scherm zien we de bekende smalle balk terug die we ook binnen die andere diensten van Google zien.

Meer views, langer kijken en één Google

Al met al is het vooral een update om bezoekers sneller toegang te geven tot interessante video’s, de minuten die je in de app besteedt te verhogen en de YouTube app qua uiterlijk gelijk te trekken met de andere diensten van Google. Niet alle de applicatie is aangepast, ook de mobiele website van YouTube heeft een vergelijkbare update gekregen.

Via: Androidnext

 • Delen:

Reacties

 1. karim
  11 december, 2012 om 14:05

  hoe doe je full-screen???

 2. ajvbecon
  11 december, 2012 om 17:08

  Geldt dit ook voor de galaxy note?

  • Martijn Chel
   11 december, 2012 om 17:24

   Nee, daar is het aantal wijzigen kleiner maar wel een update volgens mij.

 3. Stefan
  11 december, 2012 om 18:31

  Doet me denken aan de ipad youtube app;)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.