Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aantal zakelijk gebruikte tablets groeit met 400 procent

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2013, 10:58 CategorieOnderzoek

Niet alleen steeds meer consumenten maken gebruik van een tablet, ook het aantal zakelijk gebruikte tablets zit in de lift. Uit een recent onderzoek blijft dat het aantal tablets dat door bedrijven gebruikt wordt ten opzichte van eind 2011 met maar liefst 400 procent gestegen is.

Onderzoeksbureau Computer Profile heeft ruim zesduizend interviews gehouden met bedrijven die vijftig of meer werknemers hebben om meer te weten te komen over het gebruik van eindgebruikersapparatuur. Uit het onderzoek blijkt dat de het gebruik van tablets bij bedrijven nog steeds hard groeit. Het aantal bedrijven dat voor tablets kiest neemt snel toe maar ook rusten bedrijven steeds meer werknemers uit met een tablet.

Eind 2010 maakte ongeveer 1 procent van alle bedrijven met minimaal 50 werknemers gebruik van tablets. Een jaar later was een stijging van 9 procentpunt waar te nemen en aan het einde van afgelopen jaar is het aantal locaties verder gegroeid met 7,5 procentpunt. Volgens Computer Profile is de groei vooral te zien bij bedrijven met honderd tot vijfhonderd werknemers. Sectoren waarin de groei het snelst gaat zijn de overheid en de transportsector. Het aantal locaties met tablets is in deze sectoren verdrievoudigd. Bij de overheid zijn vooral de gemeenten en het gerechtelijk apparaat de laatste tijd voor tablets gegaan.

tablets-onderzoek-zakelijk

Niet geheel onverwacht is de iPad nog steeds de meest populaire tablet voor zakelijke gebruikers. Uit het onderzoek blijkt dat acht van de tien tablets een iPad is. Op de tweede plek zien we Samsung terug met een percentage van 7 procent. Plek drie en vier zijn voor respectievelijk HP en ASUS met ongeveer 2 procent. Fujitsu en Dell moeten het doen met ongeveer 1 procent.

Via: Computable

 • Delen:

Reacties

 1. Free Website
  12 oktober, 2013 om 6:29

  I’ve been surfing online for about two hours today, yet I have never found a article so interesting as yours.
  Personally, if all the bloggers made as good of content as you have, the world wide web
  would be much more useful than ever before.

 2. น้ำหอม
  08 december, 2013 om 3:52

  It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this
  excellent blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding yor RSS feed to myy Google account.
  I look forward to new updates annd will share this website
  with my Facebook group. Chat soon!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.