Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer gaat nieuwe goedkope quadcore tablets uitbrengen

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2013, 14:05 CategorieHardware

Acer wil meer gaan concurreren met goedkope kleine tablets als de Nexus 7 van Google en Kindle Fire van Amazon. Daarom komt het bedrijf met meer goedkope tablets binnen de 8 en 10 inch-marge, in navolging van de goedkope dualcore-tablet Iconia B1-A71.

Linxian Lang, directeur van Acer, meldde dit tegen de Chinese krant China Times. De nieuwe tablets gaan wel van een quadcore-processor worden voorzien – de recente Iconia B1 heeft ‘maar’ een dualcore-processor -, maar moeten net zo aantrekkelijk geprijsd blijven als hun voorgangers. Volgens Lang gaan er dit jaar meer dan 200 miljoen tablets worden verkocht waarvan 80 miljoen door Apple en Samsung. Hierdoor blijven er 120 miljoen tablets over die door kleinere fabrikanten als Acer, Asus en Amazon gaan worden opgevuld. 

Nieuwe processor voor Acer

Acer gaat ook een nieuwe processor voor hun aankomende tabletlijn gebruiken: de MediaTek MT6589 quadcore-processor. Deze processor gebruikt ARM’s nieuwe Cortex A7-architectuur waardoor deze heel efficiënt en energiezuinig kan werken. Acer gebruikt in de Iconia B1 al een dualcore-processor van MediaTek. 

Lang bevestigt dat de nieuwe goedkope quadcore-tablets dit jaar op de markt verschijnen, maar wil nog geen indicatie geven van een mogelijke releasedatum. De prijzen zijn waarschijnlijk vergelijkbaar met die van de Iconia B1-A71.

Via: TabTimes

  • Delen:
Acer Iconia B1-A71
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.