Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia B1 budget tablet duikt op in eerste review

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2013, 14:55 CategorieAndroid

We hebben de Acer Iconia B1 budget tablet al diverse malen voorbij zien komen en weten inmiddels al hoe de tablet eruitziet en over welke specificaties de tablet zal beschikken. Vandaag is echter ook een eerste review van de tablet opgedoken waarin vooral de prestaties geprezen worden, ondanks de minimale specificaties.

De Bulgaarse website Tablet.bg heeft de Iconia B1 tablet al in handen gekregen en deze onderworpen aan een review. Hoewel het nog om een pre-release versie gaat en de hardware specificaties doen vermoeden dat je geen high-end prestaties hoeft te verwachten is men aardig positief over de tablet. Het model draait op Android 4.1.2 Jelly Bean en zou zeer soepel en snel functioneren. Project Butter zou zijn werk dus goed doen.

Acer Iconia B1

Qua specificaties heeft men ook wat meer duidelijkheid gegeven zodat we inmiddels het complete plaatje kunnen schetsen. De Iconia B1 beschikt over een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1.2Ghz dual-core processor, 512MB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een 2.0 megapixel camera voor het maken van foto’s en video’s. Qua software lijkt Acer weinig aangepast te hebben aan de standaard Android interface.

Prijs en beschikbaarheid

De verwachting is dat Acer de Iconia B1-A71 tijdens CES 2013 officieel presenteert. Niet veel later moet het model ook naar Nederland komen. De prijs is op dit moment het enige waar nog veel duidelijkheid over bestaat. Acer Benelux heeft aangegeven dat de tablet minder dan 150 euro gaat kosten, In de VS wordt gesproken over een prijs van 99 dollar en de Bulgaarse website zegt dat de prijs omgerekend op zo’n 180 euro uitkomt.

  • Delen:
Acer Iconia B1-A71
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.