Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia B1 budget tablet gespot op website fabrikant

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2013, 11:36 CategorieAndroid

Dat Acer dit jaar met een low-end Android tablet gaat komen staat zo goed als vast. Een Nederlandse woordvoerder van de fabrikant bevestigde eind vorig jaar dat er een tablet voor minder dan 150 euro gelanceerd zou worden en niet veel later doken de eerste specificaties en foto’s van de Iconia B1 al op. Deze week is de tablet ook al gespot op de website van de fabrikant zelf.

Acer Iconia B1

De Acer Iconia B1 moet tijdens CES 2013 officieel gepresenteerd worden maar via Google’s cache is de tablet al te vinden op de website van Acer. Hier kunnen we de belangrijkste features en functies van de tablet vinden, naast een aantal foto’s. De tablet beschikt onder meer over een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1.2GHz dual-core processor, 512MB aan werkgeheugen, een microSD card reader, Wifi en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Het geheel heeft een gewicht van 320 gram.

Prijs en beschikbaarheid

Hoewel de specificaties zo goed als bekend zijn is er over de prijs nog wat onduidelijkheid. Acer zelf gaf aan dat de tablet voor minder dan 150 euro in de winkels zou komen te liggen, wat meestal neerkomt op 149 euro, maar in de VS verschenen eind vorige maand berichten over een prijs van 99 dollar. Volgende week zal Acer de Iconia B1 tijdens CES 2013 officieel presenteren en krijgen we waarschijnlijk ook meer te horen over de prijs en beschikbaarheid.

Via: androidos

  • Delen:
Acer Iconia B1-A71
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.