Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia B1 budget tablet in februari te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 13:54 CategorieAndroid

We hebben tot nu toe nog maar weinig nieuwe tablets gelanceerd zien worden tijdens CES 2013 en al helemaal wanneer we kijken naar de modellen die draaien op het Android besturingssysteem. Acer is één van de weinige fabrikanten die reeds een tablet heeft getoond en wel in de vorm van de Iconia B1 tablet. Dit model verschijnt in februari in Nederland voor 139 euro.

Acer Iconia B1

De Acer Iconia B1 is een budget Android tablet met een formaat van 7 inch. Er wordt geroepen dat Acer met deze tablet de concurrentie aan wil gaan met de Google Nexus 7 maar afgezien van het feit dat dit qua specificaties nagenoeg onmogelijk is heeft Acer zelf al bevestigd dat er later dit jaar een serieuze Nexus 7 concurrent gelanceerd zal worden. De Iconia B1 is echt gericht op het low-end deel van de markt.

De tablet beschikt onder meer over een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1.2GHz dual-core processor, 512MB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader en een microUSB poort. De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean. In onderstaande video, gemaakt door MobileGeeks, krijgen we een korte eerste indruk van het apparaat.

Prijs en beschikbaarheid

Hoewel in de video gesproken wordt over een prijs van 119 euro en een lancering eind januari heeft Acer Benelux ons vandaag laten weten dat de Iconia B1-A71 halverwege februari op de Nederlandse markt verschijnt en waarschijnlijk een prijs van 139 euro meekrijgt. In een internationaal persbericht laat Acer echter weten dat de prijs op 119 euro komt te liggen. Het is dus even afwachten wat de tablet exact gaat kosten.

  • Delen:
Acer Iconia B1-A71
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.