Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert 7 inch Iconia B1 budget Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2013, 14:12 CategorieAndroid

Het was geen grote verrassing meer aangezien we eigenlijk alles al wisten van deze tablet, maar Acer heeft tijdens CES 2013 de nieuwe Iconia B1-A71 budget Android tablet officieel onthuld. De tablet beschikt over een 7 inch display, draait op Android 4.1 Jelly Bean en moet in de eerste helft van 2013 op de markt verschijnen voor een prijs van minder dan 150 dollar.

Acer Iconia B1

Acer Benelux laat nog even op zich wachten maar in de VS heeft Acer haar eerste echte budget tablet officieel gelanceerd. De tablet heeft de naam Iconia B1-A71 meegekregen en beschikt onder meer over een 1.2GHz dual-core processor van Mediatek, 512MB aan werkgeheugen, een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en 8GB aan opslaggeheugen. Verder is de tablet uitgerust met een simpele webcam aan de voorzijde, een 3.5mm uitgang, Wifi, Bluetooth 4.0, een microSD card reader, een microUSB poort en een 2.710 mAh batterij. De Iconia B1 heeft een afmeting van 197.4 x 128.5 x 11.3 millimeter en weegt 320 gram.

Prijs en beschikbaarheid

In de VS moet de Acer Iconia B1 te koop zijn voor een prijs die net onder de 150 dollar ligt. Acer Benelux geeft aan dat de tablet waarschijnlijk in februari naar Nederland komt maar een prijs kan nog niet bevestigd worden. De kans is echter groot dat de tablet voor 139 euro te koop zal zijn.

Via: engadget

  • Delen:
Acer Iconia B1-A71
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.