Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel lanceert One Touch Tab 7 HD en Tab 8 HD Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2013, 13:20 CategorieAndroid

Alcatel komt dit jaar met een groot aantal nieuwe tablets waarvan we de One Touch Evo 7 HD en Evo 7 met afneembare 3G module al voorbij hebben zien komen. De fabrikant heeft echter nog een aantal zogenaamde budget tablets gepland staan in de One Touch Tab familie. Tijdens CES 2013 heeft Alcatel de One Touch Tab 7, Tab 7 HD en Tab 8 HD gepresenteerd.

Alcatel One Touch Tab 7

De One Touch Tab 7 is het goedkoopste model uit de One Touch Tab familie met een prijskaartje van 129 dollar. Deze tablet beschikt onder meer over een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1GHz single-core processor, 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, een VGA camera aan de voorzijde een microSD card reader waarmee het geheugen uitgebreid kan worden en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem.

Alcatel One Touch Tab 7 HD

De tweede tablet uit de line-up is de Alcatel One Touch Tab 7 HD. Dit model beschikt over een 7 inch HD IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een 1.6GHz dual-core processor van Rockchip. Verder is de tablet uitgerust met 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, twee camera’s en Android 4.1 Jelly Bean software. De tablet krijgt een adviesprijs van 149 dollar mee.

Alcatel One Touch Tab 8 HD

Alcatel lanceert ook een 8 inch model in de vorm van de One Touch Tab 8 HD. Hoewel de term ‘HD’ in de naam staat heeft de tablet een 8 inch display met een resolutie van maar 1.024 bij 768 pixels. Verder is de tablet voorzien van dezelfde 1.6GHz dual-core processor als zijn kleinere broer, met 1GB RAM, 8GB aan opslaggeheugen, twee camera’s en een microSD card reader. Ook dit model is uitgerust met Android 4.1 Jelly Bean. Voor de 8 inch variant wordt een bedrag van 179 dollar gevraagd.

Beschikbaarheid

Consumenten in de VS kunnen de drie tablets in het derde kwartaal van dit jaar op de markt verwachten. Of de tablets ook in Nederland verkocht gaan worden is nog niet bekend.

Via: Tabtech

 • Delen:

Reacties

 1. anl
  11 januari, 2013 om 16:08

  Hmmmm…tja….Alvatel is een voor mij geen onbekend bedrijf, maar in tablets ken ik ze eerlijk gezegd nog niet….wel o.a. in mobilele telefoons. Hoe dan ook de Alcatel One Touch Tab 7 HD tablet met 1280 * 800 resolutie, dual core processor op 1.6Ghz en 1Gb aan werkgeheugen voor pak-em-beet 149 euro (als ik dollars 1-op-1 naar euro’s vertaal) is zeker geen slechte rpijs…..eigenlijk best aantrekkelijk zelfs.
  Daardoor en alleen daardoor zal het opslaggeheugen van 8Gb natuurlijk de reden zijn….want dat is eigenlijk niet meer van deze tijd vind ik.
  16Gb zou mijns inziens momenteel het minimum moeten zijn, maar om de prijs te drukken (hoewel ??? hoeveel zou het nou schelen om er dat 16Gb moduultje in te plaatsen ipv 8Gb ?? 20 euro ??) snap ik het nog.
  Maar ook met 16Gb voor rond de 175 euro zou het best een hele leuke aantrekkelijke tablet zijn :-) Hopelijk is het een beetje degelijk ding en komt er nog een review van.
  Ik bedoel….iemand zo’n ding laten meenemen vanuit de US of online kopen via bijvoorbeeld AMAZON is zo gebeurd natuurlijk.
  Tja…op het ook een leuk ding !!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.