Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel toont One Touch Evo 7 en Evo 7 HD met afneembare 3G module

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2013, 14:39 CategorieAndroid

In oktober vorig jaar maakte Alcatel al bekend met de nieuwe One Touch Evo 7 tablet te komen maar werden de specificaties nog niet compleet bekendgemaakt. Vandaag heeft de fabrikant tijdens CES 2013 het model officieel gelanceerd, alle specificaties onthuld en zelfs nog een extra model aan de line-up toegevoegd in de vorm van de One Touch Evo 7 HD.

Afneembare 3G/4G module

Alcatel komt dit jaar met twee One Touch Evo tablets; de Evo 7 en de Evo 7 HD. Het unieke van bede tablets is dat ze ‘modulair’ zijn. Dit houdt eigenlijk in dat je wanneer het nodig is een 3G module aan de tablets toe kunt voegen om onderweg gebruik te maken van een internetverbinding. Het toevoegen van 3G vindt plaats middels een speciale case die in verschillende kleuren gelanceerd zal worden.

Alcatel-One-Touch-Evo-7-3g-module

Alcatel One Touch Evo 7 HD

De One Touch Evo 7 HD is de meest interessante tablet van de twee. Dit model beschikt namelijk over een 7 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan werkgeheugen, een 1.6GHz dual-core processor en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Verder is de tablet uitgerust met 4GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden, een VGA camera aan de voorzijde, een 3 megapixel camera aan de achterzijde, Wifi en Bluetooth 4.0. Dit model kan zowel met een 3G module als met een 4G module uitgerust worden.

Alcatel One Touch Evo 7

De One Touch Evo 7 is een wat mindere variant met een 7 inch display dat beschikt over een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Daarnaast beschikt de tablet over 1GB aan werkgeheugen, een 1GHz single-core processor 4GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, Wifi, Bluetooth 2.1 en Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. Dit model kan alleen uitgerust worden met een optionele 3G HSPA+ module.

Alcatel-One-Touch-Evo-7

Prijs en beschikbaarheid

De Alcatel One Touch Evo 7 HD moet in mei op de Amerikaanse markt verschijnen. De adviesprijs voor het wifi-only model bedraagt 179 dollar. Voor het model met 3G module betaal je 249 dollar en voor een variant met 4G module betaal je 349 dollar. De prijs en beschikbaarheid van de One Touch Evo 7 is nog niet bekendgemaakt. Ook is het nog niet duidelijk of beide tablets naar Nederland komen.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.