Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

AMD introduceert nieuwe ‘Temash’ en ‘Kabini’ processors

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 15:16 CategorieHardware

We zagen eerder al nieuwe processors van Nvidia, Intel en Qualcomm voorbij komen, maar ook AMD heeft tijdens de International Consumer Electronics Show in Las Vegas haar nieuwste mobiele processors geïntroduceerd onder de code namen ‘Temash’ en ‘Kabini’. De System on Chip (SoC) modellen zijn de eerste quad-core x86 SoC’s die op de markt verschijnen.

AMD Temash en Kabini chips

De ‘Temash’ chip is een duurzame processor voor tablets en hybride modellen en is volgens de chipfabrikant de krachtigste SoC op de markt met tweemaal krachtigere prestaties dan zijn voorganger, de ‘Hondo’ chip. Ook is het verbrui teruggebracht tot 5 Watt waardoor een lange batterijduur gegarandeerd kan worden.

De ‘Kabini’ processor is de opvolger van de ‘Brazos 2.0’ moet 50 procent betere prestaties bieden dan zijn voorganger, en is gemaakt voor ultrathin notebooks en convertible modellen. Deze processor moet volgens AMD zorgen voor een langere levensduur van de batterij en hoge prestaties in zowel dual- als quad-core.

Beschikbaarheid

Beide processors moeten in de eerste helft van 2013 in de eerste consumentenproducten verschijnen. Als we kijken naar de geruchten die de afgelopen weken verschenen zou de Microsoft Surface Pro 2 tablet weleens de eerste tablet met de nieuwe ‘Temash’ chip kunnen zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.