‘Android 5.0 Key Lime Pie komt in tweede kwartaal’

31 januari 2013 1 Minuut 4 Reacties
keylimepie

Uit een gelekte afbeelding van Qualcomm blijkt dat Android 5.0 Key Lime Pie (aangeduid als K-release) in het tweede kwartaal van 2013 wordt geïntroduceerd. Het betreffende artikel van AndroidPolice en de bijbehorende foto's zijn inmiddels op last van Qualcomm verwijderd.

De afbeelding maakt deel uit van de zogeheten roadmap van Qualcomm. Een roadmap laat zien welke belangrijke gebeurtenissen zijn geweest en welke er nog aan zitten te komen. In de roadmap is te zien dat de K-release van Android rond maart-juni wordt verwacht. Dit is in lijn met de Google I/O, het belangrijke ontwikkelaars-congres van Android, dat op 15 mei plaatsvindt en waar naar verluidt de nieuwe Android-versie wordt aangekondigd. Qualcomm gaat zelf aan het einde van het jaar nieuwe chips introduceren om het nieuwe platform te ondersteunen.

Android 5.0 Key Lime Pie

Het is nog onduidelijk wat Android 5.0 ons gaat brengen, maar de gegeven releaseperiode alsmede de grote update naar een nieuwe versie van Android (van 4 naar 5) lijken te gaan kloppen. Als Google eenzelfde schema aanhoudt als eerder, zou de Android 5.0 Key Lime Pie-update in mei al naar de Nexus-toestellen kunnen worden uitgerold.

Qualcomm is op dit moment bezig met de nieuwe Snapdragon 800 chip voor mobiele apparaten, die een 2.3Ghz quadcore processor en een zeer sterke Adreno 420 grafische processor zou gaan krijgen.

Reacties (4)