Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple verkoopt recordaantal iPads in vierde kwartaal 2012

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2013, 10:27 CategorieApple

Als we alle verhalen en analyses mogen geloven dan zou Apple zijn beste tijd wel gehad hebben, maar gelukkig is er maar één manier om echt te kunnen beoordelen of dit het geval is. Afgelopen nacht heeft Apple haar nieuwste kwartaalcijfers bekendgemaakt en hieruit kunnen we concluderen dat het met de verkopen van zowel de iPhone als de iPad nog steeds helemaal goed zit.

Recordaantal iPads en iPhones

Uit de kwartaalcijfers over het eerste fiscale kwartaal van 2013, wat eigenlijk het laatste kwartaal van 2012 is, kunnen we halen dat Apple maar liefst 47,8 miljoen iPhones en 22,9 miljoen iPads wist te verkopen. Voor beide producten is dit een recordaantal en samen met 4,1 miljoen verkochte Macs en 12,7 miljoen verkochte iPods heeft Apple dan ook een recordomzet van 54,88 miljard dollar weten te boeken.

Sinds 2010 liggen de verkopen in de laatste drie maanden van het jaar al hoger, wat op zich geen verrassing is aangezien dat de maanden zijn waarin de feestdagen plaatsvinden. In het vierde kwartaal van 2011 verkocht Apple nog 15,4 miljoen iPads en het oude record stamt uit het tweede kwartaal van vorig jaar. Toen werden er namelijk 17 miljoen iPads verkocht. Over het hele jaar gezien gingen er 65,7 miljoen iPad tablets over de toonbanken.

Daling verkoop Macs

De 22,9 miljoen verkochte iPads bestaat zowel uit de iPad 3/4 modellen als iPad mini modellen, de exacte verdeling is echter niet bekendgemaakt. Opvallend is dat het aantal verkochte Macs is afgenomen, mogelijk door de populariteit van de iPad. Tim Cook, CEO van Apple, gaf na de presentatie van de kwartaalcijfers aan niet bang te zijn voor kannibalisatie van andere producten. “We weten dat de iPad een deel van de Macs zal kannibaliseren, maar dat is geen zorg. Als wij het niet doen, doet iemand anders het,” aldus Cook.

  • Delen:
Apple iPad Mini
iOS

Reacties

  1. Sam
    24 januari, 2013 om 10:41

    En de iMac was zo’n beetje 2 van de 3 maanden niet te koop, pas eind december. En vorig jaar had een extra week. Volgens Cook is er als je dat meeneemt helemaal geen merkbare afname.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.