Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos introduceert 8 inch 80 Titanium tablet voor 169 euro

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2013, 18:37 CategorieAndroid

We hebben hem tijdens CES 2013 al vlug voorbij zien komen maar vandaag heeft Archos de nieuwe 8 inch 80 Titanium tablet officieel gelanceerd. De tablet is het kleine broertje van de vorig jaar gelanceerde 97 Titanium HD maar moet het helaas doen zonder het hoge resolutie retina display. De tablet draait wel op Android 4.1 Jelly Bean.

Archos Titanium serie

De Archos 80 Titanium is het tweede lid van de Titanium familie. Naast dit model en de Archos 97 Titanium HD zal de fabrikant dit jaar ook nog de 10.1 inch 101 Titanium en de 7 inch 70 Titanium lanceren. Van deze modellen zijn echter nog niet alle specificaties bekend en weten we ook nog niks over de prijs. Wel is zeker dat het 9.7 inch model de enige tablet in de serie met een retina resolutie display is.

Archos 80 Titanium

Archos heeft de 80 Titanium uitgerust met een 8 inch display dat een resolutie van 1.024 bij 768 pixels heeft. Verder is de tablet voorzien van een 1.6GHz dual-core ARM Cortex A9 processor, een Mali-400 grafische processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden. Wat betreft aansluitingen en communicatie beschikt de tablet over een microUSB 2.0 poort, een miniHDMI uitgang en wifi.

Archos-80-Titanium-2

Qua software beschikt de tablet over Android 4.1 Jelly Bean en daar heeft Archos weinig aan aangepast. Wel levert de Franse fabrikant een aantal applicaties mee, waaronder OfficeSuite Viewer en de Archos Media Center apps. Ook is er toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van applicaties

Prijs en beschikbaarheid

De Archos 80 Titanium moet ergens in de komende weken in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van 169 euro.

  • Delen:
Archos 80 Titanium
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

  1. nathan
    02 februari, 2013 om 12:42

    ik denk dat het beter is dat men er geen hoge resolutie op heeft gegooid, want ik heb video’s gezien van de titanium 97 HD en dat was echt drama..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.