Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos presenteert quad-core tablet met retina display tijdens CES

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2013, 11:01 CategorieAndroid

Gisteren heeft Archos een persbericht uitgestuurd met wat we allemaal kunnen verwachten van de fabrikant tijdens CES 2013. Het Franse bedrijf kondigde de Archos TV Connect aan waarmee een TV omgetoverd kan worden tot een Android tablet maar in het persbericht werd ook kort gesproken over een nieuwe tablet. Het nieuwe model zou beschikken over een quad-core chip.

Archos 97 Titanium HD

Archos heeft eind december haar zoveelste nieuwe tablet gepresenteerd in de vorm van de 97 Titanium HD. Dit model beschikt onder meer over een 9.7 inch display, een dual-core processor, 1GB aan werkgeheugen en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Het unieke van deze tablet is echter het retina display met een hoge resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Nadat Archos dit model aankondigde werd er al gesproken over het feit of de processor wel geschikt genoeg is om al deze pixels aan te sturen.

Archos Platinum tablet

Het lijkt erop dat Archos tijdens CES 2013 ook met een krachtigere variant van de 97 titanium HD komt die zowel een hoge resolutie als krachtige prestaties biedt. In het persbericht wordt namelijk het volgende aangegeven;

Naast de TV connect toont ARCHOS daar ook zijn nieuwe serie tablets, waaronder de onlangs aangekondigde GamePad. Ook demonstreert ARCHOS zijn nieuwe producten in de Elements-serie, zoals de dual-core Titanium-serie en de quad-core Platinum-serie. Beide series omvatten ongeëvenaarde tablets voorzien van IPS-schermen met een resolutie van maar liefst 2048×1536 pixels.

De quad-core Platinum tablet is het enige model dat we nog niet eerder voorbij hebben zien komen en zou dus beschikken over een quad-core processor en een retina resolutie display. CES 2013 gaat volgende week van start dus hou Tablets Magazine in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.