Archos TV Connect maakt van je TV een Android tablet

03 januari 2013 1 Minuut 4 Reacties
Archos-TV-Connect

Archos heeft een nieuw product aangekondigd dat van je TV een Android tablet kan maken. De Archos TV Connect maakt het namelijk mogelijk je TV te bedienen alsof het een tablet is. Met de accessoire wordt een afstandsbediening geleverd waarmee je de Android software kunt bedienen. De Archos TV Connect zal tijdens CES 2013 gepresenteerd worden.

Archos TV Connect

De Archos TV Connect is een op het oog simpele accessoire die volgens de Franse fabrikant het beste bovenop je TV geplaatst kan worden. Op die manier is er optimaal ontvangst voor de signalen van de afstandsbediening en kun je de ingebouwde webcam gebruiken. Binnenin is de Archos TV Connect een soort van smartphone, met een 1.5 GHz dual-core ARM processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem.

Nou is dit niet het eerste product dat Android naar TV’s brengt maar Archos heeft wel een aantal unieke toepassingen bedacht. Zo is er door de grootte van het apparaat ruimte voor een volledige ethernet poort, een USB host poort, een miniHDMI uitgang, een microUSB poort en een microSD card reader. Er zit zelfs een webcam ingebouwd waarmee je eenvoudig videogesprekken kunt voeren. Het apparaat kan middels een ethernetkabel of middels Wifi gekoppeld worden met het internet en je thuisnetwerk.

Qat betreft het gebruik van de software heb je de beschikking over alles dat je ook hebt op een tablet of een smartphone. Zo is er toegang tot de Google Play Store waardoor je eenvoudig applicaties kunt downloaden, is er een internet browser waarmee je via je TV op het internet kunt surfen, kun je video’s streamen vanaf onder meer YouTube en kun je e-mails versturen zoals je dat op je computer zou doen. Archos heeft de TV Connect ook voorzien van de Archos Media Center applicaties waarmee je media kunt delen, beheren en afspelen.

Reacties (4)