Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS denkt aan Padfone met Windows Phone en Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2013, 11:43 CategorieHardware

ASUS heeft met de Padfone nog steeds een van de meest aparte combinaties van een smartphone en een tablet in handen. De Padfone is namelijk een smartphone die achterin een tablet geschoven kan worden om zo op een groter scherm te kunnen werken. We zijn inmiddels toe aan de tweede generatie Padfone met Android maar ASUS denkt ook aan een Windows versie.

ASUS Padfone met Windows

Benson Lin, vice president van ASUS, laat vandaag tegenover The Wall Street Journal weten dat de fabrikant serieus overweegt op een nieuwe Padfone op de markt te brengen die draait op software van Microsoft. Het smartphonegedeelte zou dan uitgerust worden met Windows Phone software, terwijl het tabletgedeelte voorzien zou worden van Windows RT software.

De huidige Padfone en Padfone 2 draaien op het Android besturingssysteem wat geschikt is voor zowel smartphones als tablets. Dit leidt echter tot de vraag hoe ASUS het voor smartphones ontwikkelde Windows Phone combineert met Windows RT. Het concept van de Padfone houdt namelijk in dat de software en aansturing hiervan zich in de smartphone bevindt. De tablet heeft dus geen eigen processor of besturingssysteem. Daarbij kan men met de huidige Padfone direct doorwerken op een groot scherm, zonder over te schakelen op een ander besturingssysteem, iets wat lastiger lijkt met de Windows combinatie.

Overigens is dat niet het enige probleem waar men tegenaan kan open. Op dit moment beschikken namelijk Windows Phone 8 en Windows 8/RT over een eigen applicatiewinkel waardoor het onderling uitwisselen van applicaties niet mogelijk is, laat staan dat de applicaties kunnen communiceren. Daarvoor is de softwaregigant weer afhankelijk van de verschillende ontwikkelaars en die zijn er nog niet heel veel, kijkend naar de inhoud van de Windows Store. Kortom, een leuk idee maar of het echt haalbaar is moeten we nog zien.

In onze tablet database vind je een overzicht van alle reeds gelanceerde Windows RT tablets en Windows 8 tablets.

Via: Tweakers

 • Delen:

Reacties

 1. superking mattress
  21 december, 2013 om 2:28

  I’m impressed, I have to admit. Seldom do
  I encounter a blog that’s both educative and amusing, and let me tell you, you have hit the nail
  on the head. The issue is an issue that not enough folks are
  speaking intelligently about. Now i’m very happy I found this in my hunt for something relating to this.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.