Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS lanceert MeMO Pad ME172V budget Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2013, 9:36 CategorieAndroid

Het is een wat vreemde timing, een dag na de grootste gadgetbeurs ter wereld, maar ASUS heeft vandaag de MeMO Pad ME172V budget Android tablet officieel aangekondigd. De MeMO Pad tablet krijgt in de VS een prijskaartje van 150 dollar mee en gaat hierdoor de directe concurrentie aan met de onlangs aangekondigde Acer Iconia B1-A71.

ASUS MeMO Pad ME172V

Dat ASUS met een 7 inch MeMO Pad tablet komt is geen grote verrassing. Het modelnummer ME172V duikt al weken op in benchmarkresultaten en twee dagen terug dook de tablet, samen met een 10 inch model, op tijdens CES 2013. De meeste specificaties en uiterlijke kenmerken waren dan ook al bekend. Echter heeft ASUS nu ook de prijs van 149 dollar bevestigd.

Voor dit bedrag krijg je onder meer een 1GHz VIA WM8950 processor, een Mali 400 grafische processor, een 7 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en een helderheid van 350 nits, 1GB aan werkgeheugen, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen, en een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden. Ook beschikt de tablet over wifi, een microUSB poort en een koptelefoon aansluiting. De HDMI poort ontbreekt helaas. De 4270mAh, 16Whr batterij moet zorgen voor een accuduur van ongeveer 7 uur. Qua software beschikt de ME172V over Android 4.1 Jelly Bean met toegang tot de Google Play Store.

ASUS-MeMO-PAd-ME712V

MeMO Pad vs Nexus 7

Nou is het logisch om meteen de vergelijking met de Google Nexus 7 te maken, een tablet met eenzelfde formaat, een lage prijs en ook gemaakt door ASUS. De ASUS MeMO Pad ME712V beschikt echter over een langzamere processor, een lager resolutie display en mindere kijkhoeken. Aan de andere kant beshcikt de Nexus 7 niet over een microSD card reader om het geheugen mee uit te breiden.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS MeMO Pad ME712V is voornamelijk gericht op opkomende markten maar zal ergens in de komende weken ook in VS verschijnen voor een prijs van 149 dollar. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet duidelijk.

Update: Inmiddels is ook de Nederlandse prijs en beschikbaarheid bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.