Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS lanceert Transformer All-in-One P1801 met Android en Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2013, 13:51 CategorieAndroid

CES 2013 is alweer voorbij maar er is nog één product dat we willen tonen. ASUS heeft namelijk tijdens de elektronicabeurs de Transformer AiO officieel gepresenteerd. Deze All-in-One desktop, door sommigen tablet genoemd, is nogal een apart geval. Je kunt er namelijk zowel Windows 8 als Android 4.1 Jelly Bean op draaien en hebt de beschikking over twee processors.

ASUS Transformer All-in-One P1801

De ASUS Transformer All-in-One P1801 is een 18.4 inch tablet en wordt standaard geleverd met een een dock. Eigenlijk mogen we het niet eens een tablet noemen want losgekoppeld van het dock weegt het apparaat meer dan 2.5 kilogram, en dan hebben we het nog niet eens over het formaat. Maar, voor sommigen kan de Transformer AiO wel voordelen bieden aangezien je de keuze hebt uit twee besturingssystemen.

Je kunt namelijk middels een knop aan de rechterzijde van de tablet schakelen tussen Android 4.1 Jelly Bean en Windows 8. Echter heb je om Windows 8 te kunnen gebruiken wel het dockingstation nodig. Daar zit namelijk de Intel Core i5 of Core i7 processor met 1TB aan opslaggeheugen in verwerkt. In de tablet zelf heeft ASUS een quad-core Nvidia Tegra 3 processor verwerkt die ondersteuning biedt voor Android 4.1 Jelly Bean. Een unieke feature is dat je wel Windows 8 kunt blijven gebruiken wanneer de tablet niet fysiek gekoppeld is met het dock. Hiervoor moet je alleen op hetzelfde wifi-netwerk zitten. Windows 8 wordt dan naar de tablet gestreamd.

Verder is de Transformer AiO uitgerust met een 18.4 inch IPS LCD display, een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, 32GB aan opslaggeheugen, Wifi en Bluetooth 4.0. Het dockingstation biedt ook nog diverse aansluitingsmogelijkheden, waaronder vier USB 3.0 poorten.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Transformer All-in-One P1801 moet in het eerste kwartaal nog op de markt verschijnen. In de VS heeft het apparaat een adviesprijs van 1.500 dollar meegekregen. Wat het apparaat in Nederland gaat kosten is nog niet bekend.

Via: Phandroid

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.