Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Vivo Tab Smart ME400C Windows 8 tablet te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2013, 12:19 CategorieHardware

Windows 8 tablets zijn over het algemeen niet goedkoop en een van de redenen hiervoor is dat je vaak ook de beschikking hebt over een afneembaar of convertible keyboard. Wanneer je op zoek bent naar een wat goedkopere stand-alone Windows 8 tablet dan is de ASUS Vivo Tab Smart een interessante optie. Dit model draait namelijk op de volledige versie van Windows 8.

ASUS Vivo Tab Smart specificaties

De ASUS Vivo Tab Smart is begin deze maand door ASUS in Nederland geïntroduceerd en is inmiddels bij de eerste winkels verschenen. De tablet is een stand-alone model, wat inhoudt dat er geen keyboard dock bijgeleverd wordt of op aangesloten kan worden. Mocht je toch op een keyboard willen werken dan kun je de optionele TranSleeve met Bluetooth keyboard aanschaffen. Voor 499 euro krijg je echter wel toegang tot de desktop interface van Windows 8 waar je ook traditionele Windows programma’s op kunt draaien.

Verder is de ASUS Vivo Tab een goed uitgeruste tablet met onder meer een 10.1 inch LCD IPS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Atom Z2760 Clover Trail processor, 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen is uit te breiden middels een microSD card en qua aansluitingen heb je de beschikking over een microHDMI en een USB 2.0 poort. Natuurlijk zijn er ook draadloze communicatiemogelijkheden in de vorm van wifi, NFC en Bluetooth 4.0.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Vivo Tab Smart (ME400C).

ASUS Vivo Tab Smart kopen

De ASUS Vivo Tab Smart is inmiddels bij diverse winkels op voorraad en kan gekocht worden voor een adviesprijs van 499 euro. Je hebt de keuze uit een witte en een zwarte variant. Later deze maand moet ook de TranSleeve te koop zijn, al is de prijs van deze accessoire nog niet bekend. De Vivo Tab Smart is te koop bij onder andere onderstaande winkels.

ASUS Vivo Tab Smart review

Mocht je nog niet overtuigd zijn van deze tablet en de eerste ervaringen willen afwachten dan loont het even geduld te hebben. Dit weekend plaatsen we namelijk een uitgebreide review van de Vivo Tab Smart. Hou Tablets Magazine dus in de gaten.



 • Delen:

Reacties

 1. anl
  11 januari, 2013 om 15:58

  Heel fijn dat jullie aan het eind die TIP om even te wachten plaatsen zodat mensen in een paar dagen tijd een beter beeld hebben van wat de tablet hun kan bieden….en dus ook of ze het geld ervoor willen uitgeven.
  499 euro is namelijk geen kattepis, maar in vergelijk tot andere windows8 tablets een enorm scherpe prijs.
  Toch neig ik voor die prijs eerder naar een TOP Android tablet of een Apple product.
  Ik zie de voordelen niet zo van een windows tablet en een mogelijk makkelijke koppeling met een windows pc of laptop….wat is nou zo de plus daarvan ??
  Nu kan je ook je Android tablet data via een USB Stick overzetten op een PC of Laptop…of anders om dingen op je tablet kopieren.
  Dus tja….ben reuze benieuwd of jullie uitgebreidde review mij kan overtuigen dan een Windows8 tablet zoveel meer te bieden heeft behalve de in mijn ogen veel te hoge prijs :-)
  Ik koop liever een Google NEXUS 7 of (misschien nog beter) een Samsung NOTE 10.1 tablet….of beide en ben dan ongeveer hetzelfde kwijt als deze ASUS Windows 8 tablet…

  • T.A Blet
   12 januari, 2013 om 1:21

   Nexus 7 voor €249 en Samsung Note 10.1 voor €450 is nog altijd samen €699.
   Als je dat bedrag (€200 meer) hetzelfde vindt als €499 dan begrijp ik niet dat je zeurt over een te hoge prijs van €499 voor een topproduct als de Asus Vivo SmartTab.
   Voor 16 Gb meer wordt vaak alleen al 100 euro in rekening gebracht.
   Deze heeft liefst al 64 Gb aan boord.
   Nexus is 32 Gb en Note naar mijn weten slechts 16 Gb.

   Mijn conclusie, Asus Vivo SmartTab is een topproduct tegen een uiterst scherpe “goedkope” prijs.

   • Henk
    12 januari, 2013 om 7:17

    Waarom zouden we een idd een Windows 8 tablet kopen? Als je er een paar Windows programma’s op zet is die 64 gb al vol. De installatie van Windows 8 is al 20 gb. Bij android tablet is 64 GB wel effe veel meer ruimte bij Windows 8 kun je er dan nog een micro kaartje instoppen maar dat schiet ook niet erg op. Bovendien zet Asus er zo 20 GB bloatware op waar je niks aan hebt.

 2. Michel
  14 januari, 2013 om 11:28

  Henk, je hebt klaarblijkelijk geen idee van de ruimteverdeling op deze tablet. Ik heb hem sinds afgelopen woensdag in mijn bezit. Heb Office en een hoop andere applicaties geïnstalleerd en heb nu nog ruim 30GB aan opslag over. Daarnaast kan ik als ik wil nog een 32GB of 64GB MicroSD toevoegen waardoor ik de opslagruimte kan verdubbelen.

  Ik kan deze tablet zeker aanraden aan mensen die iets meer van een tablet verwachten dan de huidige ervaringen die ze hebben opgedaan bij Google’s Android of Apple’s iOS. Windows 8 (niet de RT variant) tablets bieden zoveel voordeel t.o.v. andere tablets die ik heb gehad.

  • carlos
   16 februari, 2013 om 11:52

   Ik heb een vivo tab smart aangeschaft, met de bedoeling de software op te runnen die voor op pc ontwikkeld is. Zonder ook maar één lijn code te veranderen loopt deze software perfect en maakt gebruik van winsockets en DirectX. Voor de rest loopt deze tablet erg vlot, en voelt de besturing van w8 heel natuurlijk. Dus deze tablet is een aanrader als je iets meer zoekt dan een restrictieve android of ios machine.

 3. Jan
  28 februari, 2013 om 4:22

  Sinds een week ook deze vivo tab smart aangeschaft en tot nog toe
  erg tevreden over het resultaat.
  Ik heb veel tijd in het leren van bepaalde windows programma’s gestoken
  en zelfs mijn oudere progs draaien hier goed onder(wel in de compabiliteits-modus).
  Dus voor mij heeft dit zeker een plus functie.
  Jammer genoeg geen 3g ingebouwd daar had ik wel 100 euro extra voor over maar verder erg tevreden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.