Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Handige back-up app Carbon te downloaden in Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2013, 12:52 CategorieAndroid

Enkele weken geleden introduceerde Koush, bedenker en ontwikkelaar van ClockworkMod Recovery en Rom Manager, een nieuwe back-up app voor Android. De app, genaamd Carbon, moet hetgeen zijn waar Android-gebruikers allemaal op wachten. Een handigheidje: in tegenstelling tot Koushs vorige projecten heeft Carbon geen root-toegang nodig.

Carbon was de afgelopen weken in bètaversie beschikbaar en ontving goede kritieken. Vandaag is de app dan officieel in de Google Play Store te downloaden. De app is ontwikkeld om Android-gebruikers de mogelijkheid te geven om hun apps en data te back-uppen en in de cloud op te slaan. Dit was tot voorheen eigenlijk – althans, op een gemakkelijke manier – alleen maar mogelijk door je toestel te rooten, maar dat is voor Carbon niet noodzakelijk.

Carbon: back-uppen van Android-apps en data

Hoewel het een aantal stappen vergt om Carbon op niet-geroote Android-toestellen aan de praat te krijgen, is de stapsgewijze installatie vrij gemakkelijk te volgen. Carbon komt in twee versies: een gratis en premium versie van 3,17 euro. Laatstgenoemde heeft geen advertenties, kan automatisch back-ups maken, synchroniseert tussen Android-toestellen en kan back-up gegevens in de cloud (Dropbox, Box, Google Drive) opslaan. De gratis versie kan alleen back-ups naar de sd-kaart of je desktop maken, en deze ook weer herstellen.

Om de samenwerking tussen desktop en Android-toestel zo goed mogelijk te laten verlopen, beschikt Carbon ook over gratis desktop-software. Carbon werkt helaas niet met Motorola-toestellen: deze apparaten bevatten een bug waardoor een back-up niet mogelijk is. De app werkt daarbij ook enkel op Android-toestellen met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en hoger. Onderstaande video laat de installatie en werking van Carbon zien.

Download: Carbon (gratis, premium kost €3,71)

Meer informatie

Lees meer over het maken van een back-up van je Android tablet, inclusief alle applicaties en instellingen.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.