Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome Beta voor Android tablets uitgebracht: 30% sneller

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2013, 12:47 CategorieAndroid

Het bètakanaal van Chrome bestaat al een langere tijd om nieuwe functies te introduceren en bugs op te lossen, maar de software was tot voor kort alleen voor Mac-, Windows, Linux- en Chrome OS-gebruikers te installeren. Een belangrijke reden voor Google om de bètaversie voor Android te introduceren, is de ontevredenheid bij gebruikers van de officiële Chrome-app. Deze kwam eerder dit jaar uit de bètafase en in onze review waren wij al zeer positief over de officiële browser van Google, maar de app wordt sindsdien maar heel incidenteel van een nieuwe update voorzien. Dit is een bewuste keuze van Google om de browser zo stabiel mogelijk te laten draaien. Voor degenen die liever het nieuwste van het nieuwste willen uitproberen, is Chrome Beta in de Google Play Store beschikbaar.

Nieuw in Chrome Beta

De grootste verandering in Chrome Beta ten opzichte van de originele Chrome-app is de snelheid: Chrome Beta sloeg zich maar liefst 30 procent sneller door Octane, een snelheidstest voor browsers, heen. Dit betekent dat websites en bijbehorende content sneller laden, alsmede hevige HTML5-apps die je via de browser kunt openen. Daarnaast zijn er een reeks beveiligings- en andere snelheidsverbeteringen doorgevoerd en wordt Chrome Beta regelmatig geüpdatet. Hierdoor is het wel mogelijk dat de gebruiker tijdens het gebruik van de app enkele bugs tegen kan komen.

Je kunt Chrome Beta zonder complicaties naast de originele Chrome-app installeren. Hierdoor heb je altijd de keuze om tussen de twee browsers te wisselen wanneer jij dat wenst.

Download: Chrome Beta (gratis)

Via: Google Chrome Blog

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.