Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De komende dagen geen BTW betalen bij Media Markt en BCC

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2013, 13:35 CategorieActies

Het is weer die tijd van het jaar dat twee van de grotere elektronicaketens in Nederland hun voorraden aanbieden tegen aantrekkelijke prijzen doordat ze zelf de BTW voor hun rekening nemen. Zowel Media Markt als BCC start vanaf woensdag 23 januari met de BTW weg er mee campagne waardoor veel elektronica een paar tientjes goedkoper wordt.

Natuurlijk klinkt een dergelijke actie altijd goed maar ook zitten er altijd voorwaarden aan die bepaalde producten en productgroepen uitsluiten. Zo vallen alle Sony tablets, iPad modellen en de Google Nexus 7 buiten de actie. Daarnaast geldt de korting ook niet voor accessoires. Maar, toch blijft er voldoende over om eens een kijkje te nemen in de fysieke winkels of webshops van BCC en Media Markt.

Vergeet echter niet de prijzen inclusief korting te vergelijken met andere winkels. Soms liggen deze namelijk ondanks de korting alsnog hoger.

17 procent korting

Overigens moet wel even gemeld worden dat de korting die je op producten krijgt niet 21 procent bedraagt aangezien je van het bedrag inclusief BTW moet terugrekenen. Door een simpele rekensom kun je de prijs berekenen die je voor een product moet betalen. Neem het bedrag van het product, deel dit door 121 en vermenigvuldig de uitkomst met 100. Dat is de prijs die je na de korting aangeboden krijgt en deze korting komt neer op zo’n 17 procent.

Meer informatie

Naast tablets doen ook vele andere elektronicaproducten mee met de actie, waaronder Blu-ray spelers, TV’s, laptops, keukenapparatuur, witgoed en smartphones. De BTW weg er mee actie gaat om middernacht van start en duurt tot en met zaterdag 26 januari.

Voor meer informatie, alle actievoorwaarden en natuurlijk de producten die met korting aangeboden worden kun je terecht op de website van Media Markt en BCC.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter
    23 januari, 2013 om 8:47

    Het is makkelijker het bedrag door 1,21 te delen. Dan ben je in 1x klaar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.