Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell XPS 10 tablet met Windows RT te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2013, 10:16 CategorieHardware

Als je op zoekt bent naar een stand-alone Windows 8 tablet en geen groot budget hebt dan zijn er inmiddels al een aantal interessante opties. Zo bracht ASUS onlangs de VivoTab Smart uit met Windows 8 als besturingssysteem. Ook Dell komt binnenkort met een relatief goedkope tablet. De Dell XPS 10 draait echter wel op het minder uitgebreide Windows RT.

Dell XPS 10

De Dell XPS 10 is een stand-alone tablet met een display van 10.1 inch. Verder is de tablet uitgerust met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een 1.5Ghz Qualcomm Snapdragon S4 processor en 2GB aan werkgeheugen. Je hebt de keuze tussen een opslaggeheugen van 32GB en 64GB, krijgt een microSD card reader om dit verder uit te breiden en hebt de beschikking over een microUSB poort. De tablet kan uitgerust worden met een optioneel keyboard dock dat ook beschikt over twee USB poorten en een microHDMI poort.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Dell XPS 10.

Windows RT

Qua software draait de Dell XPS 10 op Windows RT, een uitgeklede versie van Windows 8. Dit houdt in dat je beperkte mogelijkheden in de traditionele desktop interface hebt. Zo kun je geen .exe bestanden installeren. Wel wordt Microsoft Office gratis meegeleverd. Lees meer over het verschil tussen Windows RT en Windows 8.

Prijs en beschikbaarheid

De Dell XPS 10 is inmiddels te bestellen via de website van Dell. Voor de 32GB wifi-only variant betaal je 499 euro. Wil je 64GB aan opslaggeheugen dan kost dit 549 euro. Natuurlijk kun je de tablet ook in combinatie met dock kopen, dit kost 200 euro extra. De levering staat volgens de website van Dell gepland voor eind deze maand.

  • Delen:
Dell XPS 10
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.