Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Details nieuwe Samsung Galaxy Tabs en Galaxy Note 8.0 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2013, 12:09 CategorieAndroid

De kans is groot dat we tijdens MWC 2013, welke eind februari plaatsvindt in Barcelona, een groot aantal nieuwe tablets van Samsung gepresenteerd gaan zien worden. Vorige week doken er al wat details over de nieuwe tablets van de Koreaanse fabrikant op en vandaag kunnen we nog wat interessante informatie aan de geruchten toevoegen.

Samsung Galaxy tab 3 serie

Sammobile, de website waar vaak geruchten over producten van Samsung voorbij komen, heeft vandaag enkele nieuwe details over de 2013 tablet line-up van Samsung ontvangen. Zo komt de Koreaanse fabrikant waarschijnlijk met de nieuwe Galaxy Tab 3 serie. Deze serie zou net als de huidige Galaxy Tab 2 serie bestaan uit een 7 inch en een 10.1 inch model, beiden beschikbaar in een wifi-only en een wifi plus 3G variant. De Galaxy Tab 3 modellen gaan volgens de website onder de codenaam Santos en de nieuwe modelnummers zouden GT-P3200, GT-P3210, GT-P5200 en GT-P5210 zijn. Vorige week verscheen het gerucht dat Samsung de nieuwe modellen zou voorzien van een Full HD display maar dit wordt nu niet genoemd.

Samsung Galaxy Note 8.0

Vorige week lekte ook informatie uit over de GT-N5100, een model waar we al weken benchmarks en specificaties over zien verschijnen. Dit zou de nieuwe Galaxy Note (8.0) tablet zijn, uitgerust met onder meer een 8 inch display, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 2GB aan werkgeheugen en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Vandaag is ook de mogelijke processor gelekt. Het zou gaan om een 1.6Ghz quad-core variant.

Update: Samsung heeft de komst van de Galaxy Note 8.0 inmiddels bevestigd. De tablet zal tijdens MWC 2013 gepresenteerd worden.

Samsung GT-P8200

Een model waar we nog niet eerder informatie over voorbij hebben zien komen is de GT-P8200. Dit zou het high-end model van Samsung zijn en uitgerust worden met 16GB of 32GB aan opslaggeheugen en een 5 megapixel camera. Het is echter nog niet duidelijk op welk besturingssysteem de tablet zal draaien. Dit kan dus zowel Android als Windows 8 of Windows RT zijn. Eind vorig jaar verscheen het gerucht dat Samsung zou werken aan een 13.3 inch tablet met keyboard dock. Mogelijk gaan deze twee geruchten over hetzelfde model.

Volgens de bronnen van Sammobile moeten de nieuwe tablets van Samsung nog in de eerste helft van 2013 op de markt verschijnen, in eerste instantie in witte varianten. De kans is groot dat Samsung MWC 2013 aangrijpt om de tablets te presenteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.