Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox lanceert app voor Windows 8 en Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 12:53 CategorieApplicaties

Een van de belangrijke redenen waarom het nog niet echt wil vlotten met Microsoft’s nieuwe Windows 8 besturingssysteem, en dan met name Windows RT, is het nogal beperkte applicatie aanbod in de Windows Store. Op zich ook wel logisch aangezien net de eerste stappen gezet worden maar een snelle groei is vereist. Gelukkig lanceren steeds meer bedrijven apps.

Vanaf vandaag kunnen Dropbox gebruikers in ieder geval opgelucht ademhalen aangezien het bedrijf een Windows 8 én Windows RT applicatie van de populaire clouddienst gelanceerd heeft. Vanaf nu is het mogelijk direct vanaf je Windows homescreen toegang te krijgen tot alle bestanden en documenten die je in de cloud opgeslagen hebt. Je kunt deze content middels ‘tiles’ (tegels) organiseren op je homescreen aangezien van elke map of elk bestand een aparte tegel gemaakt kan worden. Natuurlijk is de applicatie geoptimaliseerd voor touch en gratis te downloaden.

Middels de Zoekfunctie (Search charm) is het mogelijk om naar specifieke mappen of bestanden te zoeken en daarnaast kun je eenvoudig bestanden delen. Alle Office documenten of andere bewerkbare bestanden in je Dropbox kunnen geopend, bewerkt en bewaard worden. Helaas zit er één grote beperking aan en dat is dat je geen bestanden kunt uploaden naar je Dropbox vanaf je tablet of PC. Hiervoor heb je de standaard Dropbox desktop applicatie nodig wat minder is voor de Windows RT gebruikers.

Bron: TechnoBuffalo

  • Delen:

Reacties

  1. sjeun
    08 januari, 2013 om 18:01

    kijk dit is indd erg goed nieuws. niet dat dit voor mij over de streep haalt om W8 pc te kopen. Ben al lang overtuigd van W8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.