Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Een op de drie Belgische huishoudens beschikt over een tablet

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2013, 13:03 CategorieOnderzoek

Niet alleen in Nederland wint de tablet nog steeds aan populariteit, ook in België gaan steeds meer consumenten voor een tablet. Uit een recent onderzoek van Gfk Technology & Retail blijkt dat een op de drie Belgische huishoudens inmiddels beschikt over een tablet. Dit is bijna een verdrievoudiging ten opzichte van eind 2011.

Tabletmarkt in België

Uit het onderzoek blijkt dat er in België in 2012 980.000 tablets over de toonbank zijn gegaan. Hierdoor beschikt 33 procent van de Belgische huishoudens over een tablet, tegenover 13 procent een jaar eerder. Ook de verkoop van smartphones blijft nog groeien en steeg met 65 procent naar 1,97 miljoen verkochte exemplaren. Toch verwacht Gfk Technology & Retail dat het verzadigingspunt voor smartphones dichterbij komt en dat de verkoop van mobiele apparaten onder druk komt te staan van de slechte economische situatie.

Tabletmarkt in Nederland

Eind december publiceerde GfK een vergelijkbaar onderzoek over de Nederlandse markt. Hieruit bleek dat 4.3 miljoen Nederlanders gebruikmaken van een tablet. In 2011 lag dit aantal nog op 1.7 miljoen. In Nederland is de iPad nog steeds de meest populaire tablet met een marktaandeel van 60 procent. Samsung is op de tweede plek terug te vinden met een marktaandeel van 9 procent. Ook bleek uit een eerder deze week gepubliceerd onderzoek dat het aantal zakelijk gebruikte tablets in Nederland het afgelopen jaar met 400 procent gestegen is.

Via: Lesoir

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.