Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste foto Samsung Galaxy Note 8.0 verschijnt online

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2013, 10:57 CategorieAndroid

Het kan snel gaan in de tabletwereld. Binnen twee weken zijn we van vage geruchten over de Samsung Galaxy Note 8.0 gegaan naar een officiële bevestiging van de Koreaanse fabrikant, de volledige lijst aan specificaties van de tablet en vandaag ook de eerste uitgelekte foto.

Bovenstaande afbeelding is online gezet door @clasificatearg en is mogelijk uit promotiemateriaal van de Koreaanse fabrikant gehaald. Uit de afbeelding kunnen we halen dat de Galaxy Note 8.0 een nogal vierkant design heeft en zelfs wat lijkt op een smartphone. De speakers zijn niet aan de zijden van de tablet geplaatst maar boven het scherm. Dit zou kunnen betekenen dat Samsung het apparaat ook als volledige smartphone uitrust. Aan de linkerzijde van de achterkant is een sleuf te zien waarin de S-Pen opgeborgen kan worden.

Samsung Galaxy Note 8.0 specificaties

Samsung heeft reeds een 10.1 inch Galaxy Note 10.1 tablet en een 5.5 inch Galaxy Note II phablet. Tijdens het Mobile World Congres 2013 in Barcelona zal Samsung een nieuwe variant lanceren die qua formaat precies tussen deze twee modellen in past. Als we alle uitgelekte specificaties mogen geloven dan beschikt de Galaxy Note 8.0 over een 8 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quad-core processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 2GB aan werkgeheugen, 16GB van opslaggeheugen en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden.

Natuurlijk kan ook de S-Pen stylus waarmee de andere Galaxy Note modellen uitgerust zijn niet ontbreken. De tablet zou draaien op Android 4.2 Jelly Bean, de meest recente Android versie, met daar overheen Samsung’s eigen TouchWiz interface en er worden diverse voor de S-Pen geoptimaliseerde applicaties meegeleverd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.