Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Evolio Tabby: kindvriendelijke tablet van Roemeense makelij

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2013, 15:45 CategorieAndroid

Het Roemeense bedrijf Televoice gaat een speciale kindvriendelijke tablet op de markt brengen. De Evolio Tabby is in samenwerking met lokale ontwikkelaars van educatieve software gemaakt en bedoeld voor kinderen van 2 tot 10 jaar die spelenderwijs iets nieuws willen leren. 

Televoice heeft al meerdere tablets onder de merknaam Evolio op de markt gebracht en de Evolio Tabby is het eerste product dat speciaal voor kinderen is ontwikkeld. Met de tablet kunnen kinderen educatieve software als PitiClic en Kindsopia opstarten, maar ook vooraf geïnstalleerde spelletjes spelen, verhalen lezen of andere interactieve kindvriendelijke apps gebruiken. De content is helaas enkel in het Roemeens beschikbaar, maar het is wel mogelijk om apps via Google Play te installeren. Deze functie moet eerst door een ouder worden ontgrendeld. 

Evolio Tabby: specificaties en prijs

De Evolio Tabby beschikt over een 7 inch-scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels, ARM Cortex A13 1Ghz-processor met een vrij krachtige Mali 400 grafische processor en 512MB werkgeheugen. De apps worden geïnstalleerd op de 4GB interne opslagruimte. Meer nodig? Je kunt een eigen geheugenkaart toevoegen om de opslagruimte uit te breiden. De tablet draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en ondersteunt wifi en het afspelen van 1080p-video’s. Aan de zijkant van de Evolio Tabby zit een 0.7w-speaker, ingang voor een mini-usb-stekker en een audio-jack, aan de voorkant zit de 2 megapixelcamera gesitueerd.

Het apparaatje krijgt zijn energie van een 2800 mAh-batterij, is 16.5 millimeter dik en weegt maar 465 gram. Het prijskaartje van de Evolio Tabby is ongeveer 90 euro: een zeer respectabele prijs voor een kindvriendelijke tablet. 

Onderstaande video laat een hands-on met de Evolio Tabby zien.

Op dit moment zijn er verschillende kindvriendelijke tablets op de markt, onder andere van Archos, Meep, LG en Polaroid.

Via: Tablet News

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.