Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Forum-app Tapatalk HD voor Android tablets beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2013, 22:59 CategorieAndroid

 

De populaire forum-app Tapatalk heeft nu ook een speciale interface voor Android-tablets gekregen. Het gloednieuwe Tapatalk HD is wegens de release tijdelijk met korting in de Google Play Store te downloaden.

Tapatalk is geen onbekende naam in de Google Play Store. De smartphoneversie van de populaire forum-app is tussen de 100.000 en 500.000 keer geïnstalleerd en volgens velen de beste app om fora mee te bezoeken – met name als je een account op het betreffende forum hebt. De originele Tapatalk-app was ook op Android-tablets te gebruiken (en zag er op de Asus Nexus 7 best goed uit), maar bleek op grote schermen toch echt minder fijn te werken.

Nieuwe functies in Tapatalk HD

Tapatalk HD verkeerde een geruime tijd in de bètafase, maar is na een maand van testen door zowel de ontwikkelaars als gebruikers nu klaar voor de officiële release. De tabletversie van de forum-app beschikt over een interface die uit twee delen bestaat: een navigatie-balk en een groot gedeelte voor de content van de app en fora. Hierdoor wordt het navigeren door de app gemakkelijker gemaakt en kun je sneller wisselen tussen belangrijke functies. Daarnaast zijn zowel de portret- als landschapsmodus voor grote schermen geoptimaliseerd.

tapatalk-hd-01Twee handige nieuwe functies zijn de galerijweergave en de push-notificaties. De galerijweergave is enkel beschikbaar bij grote fora en brengt de meest populaire discussies en topics in beeld door een foto-overzicht te tonen. Als je op een foto drukt, word je automatisch naar het bijbehorende topic doorgestuurd. De nieuwe push-notificaties worden door veel gebruikers ook erg op prijs gesteld. Zo krijg je direct een melding als je op topics geabonneerd bent of persoonlijke notificaties ontvangt, zoals een privébericht, like of dat je in een topic vermeld wordt. 

Quoord Systems Limited, de ontwikkelaar van Tapatalk, heeft tevens een donkere en lichte modus aan de app toegevoegd. Je kunt tussen deze twee modi wisselen als het licht of donker is en voor tablets met een AMOLED-scherm is de donkere modus ook nog eens energiezuinig. De app is speciaal voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich en hoger ontwikkeld, maar werkt op Android-tablets met Android 3.0 Honeycomb en hoger.

De introductieprijs van Tapatalk HD bedraagt 99 eurocent. Deze zal naar 4,99 euro verhoogd worden als de kortingsactie is afgelopen

Download: Tapatalk HD (tijdelijk 0,99 euro)

Via: Quoord Systems Limited

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.