Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope ASUS MeMO Pad tablets gespot tijdens CES 2013

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2013, 10:18 CategorieAndroid

Nu CES 2013 bijna ten einde is moeten we toch bekennen dat het een flinke tegenvaller op het gebied van tablets was. Veel grote fabrikanten hebben zich stilgehouden terwijl er de afgelopen maanden aardig wat geruchten verschenen. Ook van ASUS werden nieuwe tablets verwacht en gelukkig zijn vlak voor het einde van de beurs nog wat nieuwe modellen gespot.

ASUS heeft tijdens CES 2013 nauwelijks van zich laten horen op het gebied van tablets, maar had wel een kleine presentatie waarbij nieuwe producten alleen aan retailers getoond werden. Tweakers was bij deze presentatie aanwezig en spotte daar nieuwe 7 inch en 10.1 inch tablets. Het zijn tablets die we de afgelopen weken al een aantal keer voorbij hebben zien komen; de ASUS MeMO Pad ME172V en de MeMO Pad Smart ME301T, beiden draaiend op Android 4.1 Jelly Bean.

ASUS MeMO Pad tablets

Het 7 inch model hebben we al meer dan eens gespot en is ook al in afbeeldingen opgedoken. Deze tablet, de MeMO Pad ME172V, beschikt over een 7 inch LCD display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1GHz Via WM8950 processor, een Mali 400 grafische processor, 1GB aan werkgeheugen en 8GB of 16GB aan opslaggeheugen.

ASUS-ME172V

De MeMO Pad Smart ME301T is het 10.1 inch model dat over betere specificaties dan de 7 inch tablet beschikt. Zo is het display een IPS LCD variant met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en is de processor een quad-core Tegra 3 variant. Verder is de tablet uitgerust met 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een slank design en een aluminium achterzijde.

Prijs en beschikbaarheid

Kijkend naar de specificaties zijn deze tablets bedoeld voor het low-end, en wellicht mid-end, deel van de markt. De MeMO Pad serie zal de modellen in dit segment gaan aanduiden. Helaas heeft ASUS nog geen prijzen bekendgemaakt maar kijkend naar eerdere geruchten zou het 7 inch model tussen de 129 en 149 euro gaan kosten en het 10 inch model richting de 300 euro gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.