Goedkope ASUS Vivo Tab Smart Windows 8 tablet komt naar Nederland

03 januari 2013 2 Minuten 3 Reacties
ASUS-Vivo-Tab-Smart

ASUS heeft in Nederland twee Windows 8 tablets gelanceerd in de vorm van de Vivo Tab en Vivo Tab RT. Beide modellen zijn inmiddels te koop in Nederland maar zijn nogal aan de prijzige kant wanneer je een volledige stand-alone Windows 8 tablet wilt. ASUS heeft echter nog een goedkopere variant gelanceerd in de vorm van de Vivo Tab Smart. Hoewel in eerste instantie door ASUS aangegeven werd dat de tablet niet naar Nederland zou komen heeft de fabrikant de tablet nu toch in ons land geïntroduceerd.

ASUS Vivo Tab Smart specificaties

De ASUS Vivo Tab Smart is in meerdere opzichten een interessante Windows 8 tablet. Ten eerste is de tablet met een prijs van 499 euro een van de goedkoopste Windows 8 tablets. Daarnaast is het toestel uitgerust met de volledige versie van Windows 8. Dit in tegenstelling tot de Vivo Tab RT die het met de beperkte Windows RT versie moet doen. Je levert echter wel op een ander vlak in; een keyboard dock aansluiten is namelijk niet mogelijk. Het is dus een volledig uitgeruste Windows 8 tablet.

De Vivo Tab Smart is volgens ASUS de ideale tablet voor diegenen die mobiel willen zijn en geen behoefte hebben aan een fysiek keyboard om productief te kunnen werken. De tablet beschikt over een 10.1 inch LCD IPS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en is daarmee gelijk aan de Vivo Tab RT tablet. Daarnaast is de tablet uitgerust met een Intel Atom Z2760 Clover Trail processor met een kloksnelheid van 1.8GHz, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden, een microHDMI poort en een USB 2.0 poort.

Qua draadloze communicatie heb je de beschikking over Wifi, NFC en Bluetooth 4.0 en wat betreft de sensoren is de tablet uitgerust met een G-Sensor, Light Sensor, Gyroscope en E-compass. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 2.0 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 8.0 megapixel camera voor foto’s en video’s. De tablet moet volgens ASUS 8.5 uur meegaan op een volle batterij. De tablet heeft een afmeting van 265.5 x 171 x 9.7 millimeter en weegt 580 gram.

3-in-1 TranSleeve

De Vivo Tab Smart is dus geen Transformer tablet zoals we inmiddels meerdere malen van ASUS voorbij hebben zien komen. Er is wel een optionele 3-in-1 TranSleeve. Deze sleeve beschikt over een ingebouwd keyboard, biedt bescherming voor je tablet en maakt het mogelijk je tablet in verschillende posities te plaatsen. Daarnaast biedt ASUS een stand-alone Bluetooth keyboard dat los gekocht kan worden.

Reacties (3)