Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope ASUS Vivo Tab Smart Windows 8 tablet komt naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2013, 11:36 CategorieHardware

ASUS heeft in Nederland twee Windows 8 tablets gelanceerd in de vorm van de Vivo Tab en Vivo Tab RT. Beide modellen zijn inmiddels te koop in Nederland maar zijn nogal aan de prijzige kant wanneer je een volledige stand-alone Windows 8 tablet wilt. ASUS heeft echter nog een goedkopere variant gelanceerd in de vorm van de Vivo Tab Smart. Hoewel in eerste instantie door ASUS aangegeven werd dat de tablet niet naar Nederland zou komen heeft de fabrikant de tablet nu toch in ons land geïntroduceerd.

ASUS Vivo Tab Smart specificaties

De ASUS Vivo Tab Smart is in meerdere opzichten een interessante Windows 8 tablet. Ten eerste is de tablet met een prijs van 499 euro een van de goedkoopste Windows 8 tablets. Daarnaast is het toestel uitgerust met de volledige versie van Windows 8. Dit in tegenstelling tot de Vivo Tab RT die het met de beperkte Windows RT versie moet doen. Je levert echter wel op een ander vlak in; een keyboard dock aansluiten is namelijk niet mogelijk. Het is dus een volledig uitgeruste Windows 8 tablet.

De Vivo Tab Smart is volgens ASUS de ideale tablet voor diegenen die mobiel willen zijn en geen behoefte hebben aan een fysiek keyboard om productief te kunnen werken. De tablet beschikt over een 10.1 inch LCD IPS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en is daarmee gelijk aan de Vivo Tab RT tablet. Daarnaast is de tablet uitgerust met een Intel Atom Z2760 Clover Trail processor met een kloksnelheid van 1.8GHz, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden, een microHDMI poort en een USB 2.0 poort.

Qua draadloze communicatie heb je de beschikking over Wifi, NFC en Bluetooth 4.0 en wat betreft de sensoren is de tablet uitgerust met een G-Sensor, Light Sensor, Gyroscope en E-compass. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 2.0 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 8.0 megapixel camera voor foto’s en video’s. De tablet moet volgens ASUS 8.5 uur meegaan op een volle batterij. De tablet heeft een afmeting van 265.5 x 171 x 9.7 millimeter en weegt 580 gram.

3-in-1 TranSleeve

De Vivo Tab Smart is dus geen Transformer tablet zoals we inmiddels meerdere malen van ASUS voorbij hebben zien komen. Er is wel een optionele 3-in-1 TranSleeve. Deze sleeve beschikt over een ingebouwd keyboard, biedt bescherming voor je tablet en maakt het mogelijk je tablet in verschillende posities te plaatsen. Daarnaast biedt ASUS een stand-alone Bluetooth keyboard dat los gekocht kan worden.

ASUS-Vivo-Tab-Smart

ASUS Vivo Tab Smart kopen

De ASUS Vivo Tab Smart  is verkrijgbaar in zwart en wit, en is in de loop van deze maand beschikbaar in de Benelux via erkende ASUS resellers. De ASUS Vivo Tab Smart heeft een adviesprijs van 499 euro voor het Wifi-only model met 64GB opslagruimte.  Er is op dit moment nog geen duidelijkheid over de komst en kosten van een 3G versie. Ook de prijs van de TranSleeve, welke later zal verschijnen, is nog niet bekend.

  • Delen:

Reacties

 1. Stef
  03 januari, 2013 om 13:49

  eindelijk een fabrikant anders dan Microsoft die een soortgelijk product ontwikkeld als de Surface. Ik wil echt alleen iets dat daar op lijkt en Asus maakt dus een hele goede kans als de specs beter zijn en de hardware goedkoper.

 2. michel
  03 januari, 2013 om 16:00

  Snap niet dat er mensen zijn die een complete OS op een tablet zo ideaal vinden, gaat me volledig voorbij aan het nut van een tablte in mijn ogen.

  Een apparaat waar je snel mailtjes kan kijken en beantwoorden of zelf opstellen, het www op, berichten schrijven. De kleine dingen daar heb je toch geen complete OS voor nodig???

  Krijg je alleen onnodige spul mee, daarbij ben ik bang dat een tablet met W8 op den duur sloom wordt net als bij een laptop.

  Hoe dan ook is het een mooi apparaat voor een mooi prijsje.

  • Ron
   03 januari, 2013 om 17:01

   Niet iedereen gebruikt een tablet alleen om mailtjes te checken en wat te surfen. Zakelijke gebruikers hebben bijvoorbeeld met een Windows tablet toegang tot alle applicaties die het bedrijf gebruikt. Ik zelf zal mijn tablet gebruiken als mijn hoofd-PC (d.m.v. een docking-station). Doe er een toetsenbord bij zoals de Surface en je hebt je bent volledig mobiel.

   Ik snap dat je met Skydrive ook al je bestanden kan syncen over verschillende apparaten. Maar één besturingssysteem op al je apparaten is nog steeds handig. En daarnaast zijn er ook bestanden die te groot zijn om te syncen, zoals films. Dan is het handig dat je tablet ook je PC is. Naast het feit dat het een stuk goedkoper is als je maar één apparaat hoeft aan te schaffen!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.