Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google presenteert snellere Nexus 10 tablet tijdens MWC 2013’

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2013, 14:29 CategorieAndroid

MWC 2013 staat weer voor de deur en dus verschijnen er ook steeds meer geruchten over wat we tijdens de beurs in Barcelona kunnen verwachten. Aangezien we tijdens CES maar weinig nieuwe tablets gezien hebben zijn de verwachtingen voor MWC 2013 hoog. Vandaag is er een gerucht verschenen dat Google zelfs een nieuwe Nexus 10 tablet zou gaan presenteren.

Huidige Nexus 10

De huidige Google Nexus 10, geproduceerd door Samsung, is uitgerust met een aantal high-end specificaties. Zo beschikt de tablet over een IPS LCD display met ene hoge resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, een krachtige dual-core Core Exynos 5250 processor van Samsung en een Mali T604 grafische processor. Volgens Brightsideofnews zou Google aardig tevreden zijn over de tablet maar blijven de prestaties van het apparaat nog achter op de verwachtingen. Daarom zou Google tijdens MWC 2013 een nieuw model willen lanceren.

Snellere Nexus 10

Deze nieuwe versie van de Nexus 10 zou beschikken over een quad-core processor in plaats van de huidige dual-core variant en zou voorzien worden van een nieuwe Mali T678 grafische processor in plaats van de T604 variant die nu gebruikt wordt. Met deze nieuwe chips zouden de prestaties moeten verbeteren en ook volgende generatie games comfortabel op het hoge resolutie display gespeeld kunnen worden.

Hoewel Google tevreden was over het design van de Nexus 10 heeft het bedrijf volgens het gerucht toch besloten wat aanpassingen door te voeren. De echte ‘wow-factor’ zou namelijk nog ontbreken. De verwachting is dat Google en Samsung tijdens MWC 2013 de nieuwe variant van de Nexus 10 aan het publiek zullen tonen.

Via: Notebookitalia

  • Delen:
Google Nexus 10
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.