Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de HP ElitePad 900 Windows 8 tablet

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2013, 12:09 CategorieHardware

HP heeft onlangs de Envy X2 hybride Windows 8 tablet met keyboard dock in Nederland geïntroduceerd maar het bedrijf komt deze maand met nog een tablet die gaat onder de naam ElitePad 900. Dit model, uitgerust met een 10 inch display, draait ook op Windows 8 maar is een stand-alone tablet die uitgerust kan worden met zogenaamde Smart Jackets.

HP ElitePad 900

De HP ElitePad 900 is een 10 inch tablet met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een capacitief multitouch touchscreen. Verder is de tablet uitgerust met onder meer een 1.8GHz Intel Atom Z2760 processor, een werkgeheugen van 2GB, 64GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden en een USB adapter. Ook beschikt het model over twee camera’s, wifi, Bluetooth 4.0 en NFC ondersteuning. De volledige versie van Windows 8 biedt onbeperkte toegang tot de desktop interface waarbinnen ook programma’s geschreven voor eerdere Windows versies geïnstalleerd kunnen worden.

Volgens HP is de ElitePad 900 met name gericht op de zakelijke en professionele gebruiker, iets dat we terugzien in de aluminium behuizing die tegen stoten, water, stof en lage temperaturen moet kunnen. Ook heeft HP een aantal Smart Jackets en accessoires ontwikkeld waarmee de tablet aan je eigen wensen aangepast kan worden. Zo is er een optionele digitale stylus (Atmel MaxStylus), een Productivity Smart Jacket met extra aansluitingsmogelijkheden, een keyboard, een standaard en een SD card reader. Ook komt HP met een Expension Smart Jacket die beschikt over extra aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden en een Battery Smart Jacket met een extra accu.

Tijdens CES 2013 toonde HP de tablet aan het publiek en Notebookitalia was daarbij aanwezig. De website maakte onderstaande hands-on video van het apparaat.

Prijs en beschikbaarheid

De HP ElitePad 900 moet deze maand nog op de Nederlandse markt verschijnen. De adviesprijs is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.