Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP ElitePad 900 tablet met Windows 8 nu te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2013, 12:29 CategorieHardware

HP heeft in Nederland onlangs de Envy x2 tablet met afneembaar keyboard dock en Windows 8 software gelanceerd maar de fabrikant komt vandaag ook met een stand-alone Windows 8 tablet. De HP ElitePad 900 is voornamelijk gericht op de zakelijke gebruiker, kan uitgerust worden met diverse Smart Jackets en draait op Windows 8 Pro.

HP ElitePad 900

De HP ElitePad 900 is uitgerust met een 10.1 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een Intel Atom Z2760 processor met een kloksnelheid van 1.8GHz. Verder is het apparaat uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, wifi, Bluetooth, GPS, optioneel 3G, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 8 megapixel camera aan de achterzijde.

De tablet is uitgerust met een aluminium behuizing welke bescherming moet bieden tegen vallen, stof, hoge en lage temperaturen en trillingen. De tablet weegt zo’n 620 gram en is 9.2 millimeter dun. De ElitePad 900 draait op Windows 8 Pro dat gericht is op zakelijke gebruikers en HP heeft software toegevoegd zoals data-encryptie en een Access Manager die de veiligheidsstandaard van de tablet volgens de fabrikant op het hoogste niveau houdt.

HP heeft speciaal voor deze tablet een aantal zogenaamde Smart Jackets ontwikkeld die de mogelijkheden uitbreiden. Zo is er bijvoorbeeld een case met extra bescherming en extra aansluitingsmogelijkheden, en een case met een extra batterij. Ook komt HP met een dock en een stylus voor de ElitePad 900.

Prijs en beschikbaarheid

De HP ElitePad 900 is momenteel te koop in Nederland voor een adviesprijs vanaf 599 euro exclusief BTW. HP heeft een 32GB wifi-only, een 32GB Wifi plus 3G, een 64GB wifi-only en een 64GB Wifi plus 3G variant gelanceerd.

 • Delen:
HP ElitePad 900
Windows 8

Reacties

 1. T.A Blet
  28 januari, 2013 om 18:51

  Wat een domme mensen bij dat HP Management.
  Uitbrengen met slechts 32 Gb.
  Volgens sommige kenners hier heb je al geen reet aan 64 Gb.

  lol

  • tmp_cox
   04 februari, 2013 om 16:31

   nee totaal geen dom Management bij HP…

   HP houd de prijzen dan gelijk aan de Ipad (retina scherm) of 128GB opslag… zo kunnen ze concurreren in de prijsklasse van 300 t/m 800 euro tablets en Laptops…

   Kijk wie wil er nou een Ipad voor 500 euro als hij/ zij ook een Tablet van 600/ 700 euro kan krijgen en die kan dienen als volwaardige pc ? -> niemand wil de Ipad en/ of de Android tablet meer als dit in het openbaar in grote bladen bekend zou worden gemaakt

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.