Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Icarus lanceert 6 inch essence e-reader

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2013, 11:23 CategorieHardware

Vorige week kondigde het Nederlandse Icarus de Icarus 8 e-reader met 8 inch display aan en vandaag lanceert het bedrijf een nieuw 6 inch model. Deze nieuwe essence e-reader beschikt over een 6 inch energiezuinig e-paper display dat voor een comfortabele leeservaring moet zorgen.

De Icarus essence is een compacte e-reader met een gewicht van 220 gram en daardoor volgens het bedrijf ideaal voor het lezen van boeken. Het apparaat beschikt over een 1.000 MAh batterij die in combinatie met het energiezuinige display moet zorgen voor 8.000 paginaverversingen op een volle lading. Het display beschikt over een resolutie van 800 bij 600 pixels en kan 16 grijsschalen weergeven.

De essense e-reader beschikt over een intern geheugen van 4GB maar dit kan uitgebreid worden met maximaal 32GB middels een microSD kaart. Er is ondersteuning voor TXT, PDF, EPUB, PDF, FB2, RTF en MOBI bestanden. Adobe DRM wordt ondersteund in ePub en PDF bestanden. Wat betreft het lezen van boeken beschikt de e-reader over de mogelijkheid om in portret- en landschapsmodus te lezen, 6 lettergroottes (Small/Medium/Large/XL,XXL,XXXL), een bibliotheek en bestandsverkenner voor eenvoudig beheer van bestanden, de mogelijkheid om bladwijzers aan te maken en te beheren, en het automatisch zoeken naar teksten of automatisch bladeren door pagina’s.

De Icarus essence is reeds in Nederland te koop voor een adviesprijs van 79,95 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.