Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Icarus lanceert 8 inch e-reader met e-paper display

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2013, 13:29 CategorieAndroid

Icarus heeft deze week een nieuwe e-reader gelanceerd in de vorm van de Icarus 8. Deze e-reader beschikt over een 8 inch e-paper display waardoor het apparaat energiezuinig is en je er comfortabel digitale boeken mee kunt lezen. Icarus heeft de e-reader uitgerust met een aangepaste versie van Android waarmee ook muziek afgespeeld kan worden.

Icarus 8 e-reader

De Icarus 8 heeft een 8 inch e-paper display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels en 16 grijsschalen. Verder is het apparaat uitgerust met een 1Ghz processor, 128Mb aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader om dit opslaggeheugen uit te breiden met maximaal 32GB. De e-reader beschikt over een ingebouwd wifi module waardoor eenvoudig en snel boeken gedownload kunnen worden en je kunt surfen over het internet.

Wat betreft de software draait de Icarus 8 op een aangepaste versie van Android die naast het lezen van boeken toegang biedt tot onder meer een zoekfunctie voor het zoeken binnen boeken, een web browser, een bestandsverkenner en een muziekspeler voor het in de achtergrond afspelen van muziek. De 8 inch e-reader heeft een gewicht van 300 gram en een afmeting van 21,2 bij 15,2 bij 0,95 centimeter.

Prijs en beschikbaarheid

De Icarus 8 moet eind maart in Nederland verschijnen. Over de prijs is nog niks bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. Karel
    28 januari, 2013 om 12:51

    Eindelijk een fatsoenlijk formaat e-reader op de markt. Al die 6″ modellen zien er leuk uit, maar zijn voor mij toch net te klein.

    Benieuwd naar de prijs.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.