Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ABI Research: In 2013 worden er 145 miljoen tablets verscheept

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2013, 12:21 CategorieHardware

Met de start van een nieuw jaar komen de analisten natuurlijk weer met hun verwachtingen en voorspellingen. ABI Research heeft deze week de verwachtingen voor 2013 gepubliceerd. Het onderzoeksbureau verwacht dat er dit jaar 145 miljoen tablets verscheept worden en dat de Amerikaanse markt nog steeds de grootste tabletmarkt is.

Volgens ABI Research wordt 2013 wederom een recordjaar wat betreft de tabletverkopen. Als redenen hiervoor noemt het onderzoeksbureau de introductie van goedkopere modellen met betere prestaties, nieuwe fabrikanten die met tablets komen en de groei van het tabletgebruik bij bedrijven. Opvallend is dat men geen belangrijke innovaties op het gebied van tablets verwacht. Fabrikanten zouden willen voldoen aan de wensen van consumenten en daarbij de prijs een belangrijke rol laten spelen.

ABI Research geeft aan dat ook dit jaar de Amerikaanse markt de belangrijkste afzetmarkt voor tablets blijft. Meer dan 50 procent van de verscheepte tablets zou richting de Verenigde Staten gaan. Niet alleen consumenten zouden deze producten kopen, ook bedrijven zien steeds meer mogelijkheden met tablets. Het onderzoeksbureau verwacht dat 19 procent van alle verscheepte tablets voor bedrijven en zakelijke gebruikers bestemd is.

Zakelijk gebruik tablets in Nederland

Ook in Nederland lijken steeds meer bedrijven op tablets in te zetten. Eerder deze week verscheen er een Nederlands onderzoek waaruit bleek dat het aantal zakelijk gebruikte tablets het afgelopen jaar met 400 procent gestegen is. Deze groei is vooral terug te zien in de overheidssector en de transportsector.

Via: Intomobile

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.