Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel introduceert quad-core ‘Bay Trail’ Atom processor voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2013, 22:40 CategorieHardware

Intel heeft vandaag tijdens een persconferentie op de Consumer Electronics Show 2013 een nieuwe processor getoond die gaat onder de naam ‘Bay Trail’. De nieuwe 22nm Atom chips komen echter niet als een grote verrassing aangezien we in november vorig jaar de eerste gelekte informatie over de ‘Bay Trail’ processor al voorbij zagen komen.

Intel Bay Trail chip voor tablets

De nieuwe processor is speciaal ontwikkeld voor tablets, zowel Android als Windows, en moet flink betere prestaties bieden dan de Clover Trail chips die nu veel gebruikt worden. Daarnaast is er volgens de chipfabrikant hard gewerkt aan een aantal beveiligingsfeatures. De nieuwe chip moet ervoor zorgen dat we binnen niet al te lange tijd tablets met een Intel processor gaan zien die de hele dag meegaan op een volle batterij en minder dan 8 millimeter dik zijn.

Uit de eerder gelekte informatie kunnen we, mits deze klopt, halen dat de vier kernen van de chip een kloksnelheid van 2.1GHz hebben en de chip beschikt over ondersteuning voor DirectX 11 en tablets met een maximale resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Ook zou er de optie zijn voor 3D camera’s die 1080p video met 60fps kunnen schieten.

Intel heeft aangegeven dat de Bay Trail chips tegen het einde van 2013 klaar zijn en dan ook in de eerste tablets zullen verschijnen.

Clover Trail+ chip

Naast de Bay Trail chip heeft Intel ook kort gesproken over een Clover Trail+ chip met de naam Atom Z2580. Deze processor beschikt over twee kernen die samen de prestaties van een Intel Medfield chip zouden moeten verdubbelen. Daarnaast moet ook de batterijduur verbeteren. Verdere specificaties zijn niet bekendgemaakt en ook is het onduidelijk wanneer we deze chip op de markt kunnen verwachten.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.