Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel onthult energiezuinigere vierde generatie Core processor

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 11:54 CategorieHardware

Intel heeft gisteren tijdens een persconferentie niet alleen de nieuwe ‘Bay Trail’ processor voor Windows en Android tablet aangekondigd maar ook de vierde generatie Intel Core processor onthuld. De Core i3, i5 en i7 Ivy Bridge processors die we momenteel in veel laptops en tablets terugvinden worden binnenkort vervangen voor een energiezuinigere vierde generatie.

Vierde generatie Inteo Core processors

In december vorig jaar doken er al geruchten op dat Intel zou werken aan zuinigere varianten van de huidige Core familie, met codenaam Haswell, en deze week heeft de chipfabrikant de geruchten bevestigd. Volgens Intel moeten de prestaties van de nieuwe chips flink verbeterd zijn. Met een energieverbruik dat is teruggeschroefd tot 10 Watt moeten de nieuwe chips zorgen voor een batterijduur van 9 uur. Daarnaast kunnen apparaten door een kleiner koelingssysteem ook dunner geproduceerd worden. Intel stelt een aantal eisen aan het gebruik van de processor. Zo moeten Ultrabooks voorzien van een touchscreen. De chipfabrikant verwacht dat de eerste producten met de vierde generatie Core processor dit jaar zullen verschijnen.

Vernieuwde derde generatie Intel Core processors

Tijdens CES maakte Intel bekend dat het deze zeer energiezuinige processors nu heeft uitgebracht binnen zijn huidige derde generatie Intel Core processorfamilie. Deze chips zijn nu beschikbaar en verbruiken slechts 7 watt aan energie. Dit betekent meer flexibiliteit voor fabrikanten om dunnere en lichtere convertible modellen te ontwerpen. Op dit moment zijn er bijna 20 modellen in ontwikkeling, gebaseerd op deze energiezuinigere processors. Naar verwachting zullen ze toegepast worden in tal van innovatieve mobiele designs, waaronder tablets en convertible Ultrabooks. De Lenovo IdeaPad Yoga 11S Ultrabook en een toekomstige Ultrabook convertible van Acer behoren tot de eerste modellen op basis van de nieuwe processors, die deze lente op de markt zullen komen.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.