Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel voorspelt goedkope Windows 8 tablets met Celeron processor

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2013, 11:31 CategorieHardware

Naast de vele Intel tablets met Atom Z2760-soc en Core i-processor die momenteel te koop zijn, verschijnen er de komende maanden ook veel goedkope Windows 8 tablets met een Celeron 847 dual-core processor, gebaseerd op de Sandy Bridge-architectuur. Door de lage prijs van de Celereon 847 dual-core is het voor Chinese en Taiwanese fabrikanten interessant om white-label ontwerpen te maken en deze tablets onder eigen naam uit te brengen. De consument profiteert daardoor van een lagere winkelprijs.

Celeron-chips: minder energiezuinig, hogere prestaties

Ivy Bridge chips, opvolger van chips met Sandy Bridge-architectuur, zijn al een tijd beschikbaar. De Celeron 847 dateert dan ook al uit juni 2012. De chip kent een verbruik van 17W waardoor de accuduur van tablets met deze processor aanzienlijk lager uitvalt dan bij tablets met Atom-processor. Echter zorgt de kloksnelheid van 1.1GHz van de Celeron 847 voor betere prestaties.

Toekomstige Celeron-tablets goedkoper dan huidige varianten

Intel voorspelt dat vooral Chinese en Taiwanese fabrikanten de komende tijd zullen kiezen voor de Celeron 847 dual-core, en op de proppen komen met white-label tablets onder eigen naam. Een woordvoerder van Intel gaf tijdens de CES beurs in Las Vegas aan deze week dat dat de richtprijs 399 euro zou zijn. Echter kwam deze CES de Gigabyte S1082 beschikbaar, opvolger van de S1081. De S1082 is voorzien van een Celeron chip, en deze 10.1 inch-tablet met resolutie van 1.366 bij 768 pixels kost in de goedkoopste variant al 639 euro. Waar deze goedkopere variant voorzien is van HDD, zullen duurdere S1082’s over een SSD beschikken. Verder zullen wifi-n, gigabit-ethernet en Bluetooth 4.0 niet ontbreken op de 850 gram wegende Gigabyte S1082.

Intel op CES 2013

Intel heeft deze week tijdens CES 2013 een aantal nieuwe processors gepresenteerd, waaronder een energiezuinige vierde generatie Core processor en een quad-core ‘Bay Trail’ processor die speciaal voor tablets ontwikkeld is.

Via: Tweakers

  • Delen:

Reacties

  1. Stef
    09 januari, 2013 om 11:48

    Sorry maar wie wil er nu een tablet met celeron..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.